View Single Post
Staro 23.02.2007., 12:43   #265
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor KnezTame Pregled postova
Da je to tocno tak kak si ti napisao, tj prikazo sile, tada bi u slucaju da avion miruje, kotaci se mogu slobodno okretat, a traka putuje nekom brzinom, tada bi avion stajao na mjestu, sto naravno nie tocno!!!!

Dakle ova teorija koju si ti prepisal, ne drzi vodu, jer ne zadovoljava u svim uvjetima koji se mogu dogoditi.

Nadalje nigdje u tekstu nie definirano u odnosu na sto se mjeri brzina aviona.

Ako se brzina aviona mjeri u odnosu na traku, tad se kao sto je napisao avion krece brzinom, istom kojom se krece traka, ali u odnosu na zemlju avion stoji na mjestu, te samim time se ne krece kroz zrak, niti moze postici uzgon.
Počinjem se kajati što sam uopće pokrenuo thread, ali sad kad smo već tu.

Da li je tebi KnežeTame (nick ti je katastrofa...zar si sotonist?) poznat 2. Newtonov zakon? P formuli on kaže F = m * a, a riječima pojednostavljeno kaže ako na tijelo dijeluje sila ono se giba ubrzano. Za***i sad brzine (koje se btw zbrajaju na obodu kotača, ali ni to nemožeš shvatiti) pronađi ti meni SILU KOJA PONIŠTAVA REZULTANTU Fmotora_vektorski - Ftrenja_ukupnu_vektorski.

Tek kada poništiš tu rezultantu možeš tvrditi da avion neće poletjeti kao sa obične piste. Nerazmijem odakle vam ideje da mi (pristalice normalnog polijetanja) tvrdimo da bi klasični avion poletio kao herrier zbog gibanja trake???

Još jedna stvar koja vas (negativističku skupinu ) buni. Sustav kotač-ležaj prima silu trake na sebe i ta sila se koristi za mehanički uloženi rad koji je potreban da se ubrza broj okretaja korača upravo dvaput brže nego da podloga stoji (klasična pista).

Dakle, ja sam priložio skicu, objasnio sa strane klasične mehanike (2.newtonov zakon), objasnio sa strane zakona o očuvanju energije (odakle energija/rad potrebni za povećanje brzine vrtnje kotača), a vi negativisti nešto pretpostavljate/mislite/zamišljate i držite se nepostojanja uzgona, i pogrešno oduzimate brzine koje nemaju veze jedna s drugom, a ne shvaćate da će avion poletjeti kao i sa obične piste samo će se kotači dvaput brže vrtiti.

Ukoliko nemožete poništiti rezultantu sile u krivu ste. Ili patentirajte 4. Newtonov zakon možda dobijete nobelovu nagradu.
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline