View Single Post
Staro 23.02.2007., 12:28   #14
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor flare Pregled postova
...ti testovi inteligencije ne mogu pokazati pravu sliku stvari jer su uglavnom ograniceni na jedno podrucje...a ljudi imaju jace razvijeniju inteligenciju za razlicite stvari....netko je mozda fenomenalan matematicar ali ne moze izgovoriti niti jednu rijec niti na jednom stranom jeziku...ili nema nikakvu koordinaciju...ili se uopce ne snalazi u prostoru (dobro, sad mozda za ovo matematicar nije najbolji primjer, ali znate sto hocu reci) ...

a ovi testovi koji se daju na razgovorima za posao su samo cista sminka...i vise sluze kao neki test opce kulutire ili nesto slicno nego pravi tekst inteligencije

mislim da se ne moras puno brinuti oko toga
Točno tako...

Postoje razni vidovi inteligencije a ovi "općeniti" testovi kakvi su npr. Mensini su uglavnom matematičko-logičkog tipa + nešto malo jezičnog (ponekad ne u svima) dok npr. "emocinalna inteligencija" ili stupanj empatije se može izmjeriti testovima ličnosti kao i neki drugi psihološki faktori...

To su uglavnom ovi rašireniji testovi, meni to ipak nije struka pa ako nekoga više zanima trabao bi potražit nekog psihologa da podrobnije objasni što se i kako testira jer oni se time intenzivno bave...