View Single Post
Staro 23.02.2007., 10:08   #195
Kvaka22
Registered abuser
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
@Kvaka

Pošto si mlad nemoj tako sigurno donosit takve odluke

I da pročitaj cijeli topic

Nije tako.
Ako se avion u odnosu na neku fiksnu tocku krece, cemo unda pokretna traka?

I ako se krece, onoda ce i poletiti.

Cista logika i zakoni fozike... Ako mi se bude dalo, naci cu neke formule od tamo kad sam isao u skolu, pa cu to i izracunat...

Avion da bi poletio, mora imat otpor zraka preko krila, da bi se taj otpor zraka stvorio, avion se mora kretati kroz zrak nekom brzinom, da potisak bude toliki da se ponisti sila graviracije. Nema eze koliko se brzo tockovi vrte, aego je bitan protok zraka preko krila.

Da se napravi taj protok zraka preko krila, moze i vjetar puhat, a avion stajat na mijestu...

Ako je avion fiksan na neku tocku na zemlji nema protoka zraka preko krila, i nema otpora zraka kao takvog, samo djelovanje sile teze. I zbog te sile teze se avion nece od zemlje odlijepiti. Ista stvar i da se krece brzinom svijetlosti u vakuumu, kad nema otpora zraka i nece poletiti...

A ako se taj avion krece kroz zrak, ne vidim svrhu pokretne trake u toj zagonetci...

Mozda sam neke stvari krivo skuzio, ali jasno pise da pokretne traka sluzi da se ponisti brzina kretanja aviona, dakle AVION STOJI!

BTW, buljo, pise ti u šprvom postu da avion stoji mirno u odnosu na neku tocku na zamlji, jer traka ponistava njegovu brzinu. Kad netko sa strane gleda avion, izgleda mu kao da stoji...

Dakle, ja sam sad milijun % siguran da taj avion ne ide nikuda s te trake, a pogotovo u zrak...

Molim da citate s razumijevanjem, pa se onda javljajte.
Kvaka22 je offline