View Single Post
Staro 22.02.2007., 23:26   #22
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor gorluk Pregled postova
Slažem se da je dobra pržilica, ali malo si zabrjao što se tiče tišine - ta pržilica je stvarno glasna. Ja imam jednu u kompu i puno je glasnija od nekih drugih modela s kojima imam iskustva (a slična iskustva sam čuo od dosta korisnika). I po defaultu nema booktype za +R koliko znam, potrebno ju je flashati. No, sve to je meni manje važno - kao što sam rekao, pržilica ima stvarno visoku kvalitetu snimanja, a to je IMHO ionako najvažnija stavka.
Čuj, tišina/glasnoća je subjektivan dojam, a ja nisam baš pretjerano strog glede tišine. Prža je OK glede glasnoće, nije najtiša na svijetu, ali s obzirom na 9000rpm prilikom 16x snimanja (a i na nižim brzinama na početku diska) nije pretjerano glasna. A ako ju usporedim s 2 modela LiteOn DVD čitača koje sam imao... Prvi je kod spinup-a zvučio kao mlazni avion prilikom polijetanja, možda par decibela glasniji . Nabavim drugi (trebao mi je brz čitač za mog LG 4163B, jer LG počinje 8x snimanje na 6x i nakon 6% se prešalta na 8x, pa ako sam htio on-the-fly, jedino je LiteOn ponekad to mogao pratiti), malo noviji model, a ono umjesto mlaznog aviona dobijem užasno iritirajuće visokofrekventno zviždalo (šišmiši su izbjegavali moju kuću uokolo stotine metara ). U usporedbi s tim, Pioneer je... šta ja znam, ko proljetni povjetarac. Sve je relativno, ne kažem da je ultra-tih, ali nije baš jako glasan...

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote