View Single Post
Staro 22.02.2007., 23:06   #125
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor JC Denton Pregled postova
Buduci da vidim da si CAD user, pretpostavljam da si strojar.
Pa kako ne razumijes osnove fizike, plinske turbine (ili strujanje oko elise, ako cemo o klipnim avionima) i uzgon?
Ali kao sto rekoh, velik covjek prizna kad je pogrijesio
Ako mi napises i nacrtas takvu ravnotezu sila da avion stoji i da to ima utemeljenje u stvarnosti tj. stvarnoj fizici, onda cu se priklonit tvojem razmisljanju.
Kvragu, pa nismo fušeri, treba to nekako znanstveno (teoretski) dokazat..a mislim da nam za eksperiment fali love
Iako, imam dojam da si ti jedan od onih koji su uvijek u pravu pa mi se ne da dalje dokazivati ti.
AKo razumijes - razumijes, a ako ne razumijes - a tko ti kriv.
P.S. BTW, jedrilice u zrak obicno podize avion koji ih vuce, a onda lete uz pomoc kretanja zraka zbog termalnih struja (znas one pojave da se topli zrak uzdize i te spike...). Znaci lete jer se vec u startu samostalnog leta krecu zbog brzine koju im je dao avion.
Ok ajd idem redom i polako.
Da strojar sam.

Kakve veze imaju vrste avio motora s ovim, apsolutno nikakve, motor je samo da daje silu koja je potrebna da se avion krece u fluidu (zraku), dok uzgon je taj koji dize avion u zrak i omogucava da avion leti. (Valjda je to sad jasno???)

Sad trenutno neam vremena crtat i kemijat, al nadam se da cu prek vikenda sloziti, a bome i simulaciju natjerat...

Ne nisam jedna od osoba koja je uvijek u pravu i koja uvijek mora biti u pravu:

Ovo sto je kvazi rjesenje ne drzi vodu iz vise razloga:
1. samo pitanje nije doreceno do kraja, dakle onaj dio koji nije recen, mozes teoretizirati, sto ne znaci da je to tak i nikak vise
2. na onoj skici koja je objasnjenje, stavljen je samo jedan sustav i to vrlo sturo, s tim da tu jos fali sila - tipa sila koja je potrebna za vucu trake!!!

Kaj se tice jedrilice, nije potrebno da je vuce avion, vec postoji na aerodromima uredjaj koji vuce jedrilicu preko sajle dok ona ne poleti, kad poleti koristi struje zraka za svoje kretanje.