Citiraj:
Autor KnezTame
Bah, ajd malo razmisli o svojoj recenici.
A ma ko je reko da se krece uz pomoco kataca???????
Dakle a kak se jedrilice gibaju? jel imaju motore? imaju 3 crnca koji ih guraju???
Mozda ovaj avion vuce sajla po traici i time mu daje brzinu...
mozda avion nema dosta benzina, mozda ovo mozda ono.
Ak vec teoretizirate, onda se il drzite onog kaj pise u orginalnom tekstu, il ak vec teoretizirate, onda mogu i drugi teoretizirat, a ne uzimat vasu teoriju i pretpostavke kao jedne jedine i tocne!
|
Buduci da vidim da si CAD user, pretpostavljam da si strojar.
Pa kako ne razumijes osnove fizike, plinske turbine (ili strujanje oko elise, ako cemo o klipnim avionima) i uzgon?
Ali kao sto rekoh, velik covjek prizna kad je pogrijesio
Ako mi napises i nacrtas takvu ravnotezu sila da avion stoji i da to ima utemeljenje u stvarnosti tj. stvarnoj fizici, onda cu se priklonit tvojem razmisljanju.
Kvragu, pa nismo fušeri, treba to nekako znanstveno (teoretski) dokazat..a mislim da nam za eksperiment fali love
Iako, imam dojam da si ti jedan od onih koji su uvijek u pravu pa mi se ne da dalje dokazivati ti.
AKo razumijes - razumijes, a ako ne razumijes - a tko ti kriv.
P.S. BTW, jedrilice u zrak obicno podize avion koji ih vuce, a onda lete uz pomoc kretanja zraka zbog termalnih struja (znas one pojave da se topli zrak uzdize i te spike...). Znaci lete jer se vec u startu samostalnog leta krecu zbog brzine koju im je dao avion.