View Single Post
Staro 22.02.2007., 20:06   #99
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Evo sad sam popio pivo jedno. Nije bitno koje je, ali jako mi dobro doslo. Dakle shvatio sam sta ovi likovi oce reci. Mislim na ove koji tvrde da ce poletiti. Sad mi doslo u glavu (zivilo pivo), dakle poletiti ce. I to bas zato jer ce se unatoc traci gibati naprjed. Zbog rada svoih mamlaznih motora. Ma koliko god se traka vrtila, i ma kolko god se tockovi vrtili (ako izdreze, ali to ovdje nije bitno) avion ce ici naprijed. Dakle mlazni motori uvlace odnaprijed zrak i izbacuju ga odozada (logicno). Dakle vrsio bi se nekakav potisak. I sam avion bi se kretao prema naprijed. Dakle jedino sto bi mu najvjerojatnije trebalo malo duzi put da se uzdigne, ali mozda cak ni to nebi bilo potrebno. Znaci avion nije nicim privezan za zemlju, nema nikakvog zida ispred da ga zadrzi. Znaci letio bi. Letio bi ko sto i inace leti. Dakle ako sad jos netko neshvaca nek si samo skoci po pivkana i bit ce vam sve jasno. Bitan je nacin rada tih motora. Ali da ima pogon na tockovima onda bi stajao na mjestu. Ja sam inace strojarac i ucio sam malo o tim motorima. I to su sve turbo mlazni motori. Napocetku tih motora se nalazi turbina (oni propeleri) koja ubacuje zrak u motor. A mlazni motor koristi brzinu aviona ( koju avion mora postici od prije sa nekim drugim pogonom) za ubacivanje zraka. Dakle mlazni motori su gotovo nemoguci na putnickim avionima. I poletjet ce. Dada. Eto oprostite na poduzoj prici, ali pivo je krivo. Ja sam dao glas da nece poletjeti, ali sada tek vidim da hoce. Pa pozdrav svima.
Momir je offline