View Single Post
Staro 22.02.2007., 19:59   #97
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Hmm...Što raketa može letjeti u vakuumu : stoopid , tj. recimo u nekom međuzvjezdanom ili međugalaktičkom prostoru gdje nema nebule ili svemirske prašine? Ja mislim da ne može i da raketni motori nemaju svrhe ako nema čestica od kojih bi se stvarao potisak?
Prosvijetlite me ako sam u krivu

BTW odlična fora sa trakom i avionom

.. mm .. ljudi često pod jedan pojam baciju "običan" vakuum i

"idealni "vakuum .. ovaj prvi je u svemiru .. a po kvantnoj teoriji .. ne postoji mesto u svemiru koje je "idealno" prazno .. znaci uvek ima "čestica" ...
.. idealni vakum je malo drukča stvar .. tj .. to je ono na kaj ljudi uvek misliju .. da jednostavno nema ničega .. ali to je za sad samo filozofski koncept ... jer čak i u "vanjskom" svemiru tj međugalaktičkom prostoru gde je vakum dosta blizu idealnoga ima "čestica" ...
e da .. btw .. baš da i raketa uleti u prostor idealnog vakuuma opet ju nebu smetalo jer zbog nedostatka trenja nebu ju imalo kaj zaustaviti i jednostavno bu otišla iz tog prostora isto kak je i došla ..

p.S.

ko šljivi raketni pogon kad se več poduže vreme planira upotreba ionskog pogona .. sve mi se čini da bu isti i iskorišten prilikom sljedeceg čovjekovog posjeta Mesecu

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1
Aopen H600B black pearl & Fortron 350W

www.crazywarriors.com
IceFisherman je offline