View Single Post
Staro 22.02.2007., 18:44   #91
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
POLETIT CE, čista fizika!

propeleri djeluju na zrak, i samo je zrak bitan da avion poleti, kotaci nisu bitni(u smislu kolik ose brzo vrte...sto je ovdje polemika).

evo vam jednostavan primjer....

hidroavion po vama ne bi mogao poletiti kad sleti na rijeku ako ona teče ususret njemu???? kao sto se traka krece u ovome primjeru.
glupost cista... naravno da ce poletiti.

vratimo se na ovaj primjer:
to sto se traka okrece u suprotnu stranu nema veze.
kotaci ce se samo brze okretati nego inace dok ne poleti.

ali oni ga ne koce, a niti ne pokrecu. avion ce i dalje jednako ubrzati naspram neke tocke promatranja i poletiti.
traka tu djeluje samo na kotace. a avion se pokrece pomocu propelera ili mlaznih motora, nebitno za ovo tu sad...

to s trakom bi funkcioniralo da govorimo o nekom kvazi autu koji ima krila, i onda kad postigne(putem kotaca) recimo 280 kmh poleti na tren.... jer bi tamo njegovu brzinu u odnosu na zrak ponistila pokretna traka...

kod aviona to nema veze. ja ne znam oko cega se tu vodi rasprava... pih. : bonker :

još kad se krenu spominjati neki fizikalni zakoni u svrhu toga da nece poletiti... LOL
ajme pa tu ima svega napisanoga na 3 stranice prije...
nije mi cilj vrijedjanje, vjerojatno neki trebaju ponoviti zakon zbrajanja sila, i rezultante... pa bi skuzili. ništa više tu nije potrebno.

i trebalo je staviti public poll, da je moguce vidjeti tko je to glasao da se nece dici gore...

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera

Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 22.02.2007. u 19:08.
TomRi je offline