View Single Post
Staro 22.02.2007., 13:53   #54
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor KnezTame Pregled postova
A ma, nece poletjet, zake, pa zato kaj nema strujanja zraka ispod krila, zake nema, a pa zato jer se traka vrti istom brzinom kojom se i krece avion; dakle avion i traka moraju krenuti iz nulte brzine, tad, avion daje gase, dobiva pocetnu brzinu, traka pocinje pratiti tu brzinu te na jednom dijelu duzine trake uspostavja brzinu koju ima i avion, tad avion usprkos svojoj snazi motora, miruje na traci, tj vrte mu se kotaci, dok strujanja zraka ispod krila nema, pa nema ni uzgona, ni poljetanja aviona.

Mislim ko je od vas trco na pokretnoj traci i poletio s nje

ja sam tako razmišljao, ali boljim razmišljanjem se dođe do zakjučka da podloga na kojoj kotači stoje nema veze.. zašto?

zato jer avion svoje ubrzanje ne dobiva preko pogonskih kotača, nego preko svojih mlaznih/propelerskih motora..

isto tako će avion poletiti i na zaleđenoj površini...
treba mu samo nešto na čemu će biti njegova težina dok ne dobije potrebno ubrzanje da bi se stvorio dovoljan podtlak da bi se uzdigao u zrak....

druga stvar je ako su pogonski kotači (automobil), onda se ne bi kretao... tu vrijedi pravilo trake za trčanje...
ali ako nađen nekoga da te gura naprijed, a da nogama samo "stružeš" po podlozi, kretao bi se naprijed...
vjerojatno bi ti se cipele zapalile, ali bi išao naprijed...

recimo evo ovdje..
motori rade, ali su kotači zakočeni i zbog toga avion ne ide naprijed...
zanemarimo ovog lika kojeg motor proguta...

http://www.youtube.com/watch?v=vHtgX...elated&search=
Gabre je offline