View Single Post
Staro 21.02.2007., 19:08   #4
SR-71
Registered User

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor ZMAJ Pregled postova
mislim da ti nisu nf5xx puno naprednije od nf4 (ak su uopce...)
O tome koju ces plocu mislim da bi ti najvise trebao ovisiti buđet.

A predlazem ti inace za buducnost, da gledas procesor za ploču, a ne ploču za procesor jer kako sada stvari stoje prije ce maticna kociti procesor nego procesor maticnu...
Maticna bi trebala biti oslonac jer prije je da bus mjenjao procesor jednog dana nego maticnu...

A sto se tice izbora same maticne... ovo pitanje je bilo postavljeno puno puta i maticne koje se najvise predlazu su:

DFI nF II-m2 (ultra)
Gigabyte M55 (imas u ve-milu 3 verziji pa ti vidi kaj ti treba od dodataka a kaj ne...)
Gledam i procesor i ploču, naravno.
Gamer nisam, dual core mi dobro dođe za tjerati više zahtjevnih aplikacija istovremeno, X2 3800+ mi je više nego dovoljan. Intel dual core proc mi ne igra, nema potrebe plačati više, AMD X2 mi je prava mjera za moje potrebe.

Dakle ostaje izbor ploče (cijena do 1000 kn, mogu platiti i više bez problema, ali mi objektivno nije potrebno, ne patim na posjedovanje opakog stroja koji će ostati 50% neiskorišten).

Kvaliteta i pouzdanost prije svega, dakle DFI, ASUS i valjda Gygabite su u izboru. E sada, kada gledam ploče tih brendova sa AM2 socketom, izbor kod nas nije prevelik, a ako eliminiram one sa nF4 chipsetom izbor je jos manji.

Zato pitam, da ne kupim ploču koja će biti u startu pregažena vremenom, da li birati samo između ploča sa novim 550/570/590 chipsetom ili bi i nF4 mogao doći u obzir.

Mene dakle zanima da li je i u čemu razlika u performansama kod ploče sa nF4 i Nf550,570,590 chipsetom, s tim da je AM2 socket na ploči i da se koristi dualcore amd 3800+.

Prednosti/mane nF4 chipseta u odnosu na novi Nf550/570/590 chipset, u opisanoj konfiguraciji AM2 socket, AMD x2 3800+ proc. Hvala još jednom!
SR-71 je offline   Reply With Quote