21.02.2007., 08:44
|
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Autor blablu
o hvala, hvala, al smo brzi
gle već sam pokušavao s PVASom, al nisu mi jasne ove M2V i MP2 fore, to sam nešt isprobavao s MPG2CUTom, ajd mi to malo pojasni šta trebam s tim radit(zašto trebaju biti ta dva, jel jedno ide pod zvuk, a drugo pod video u autogk-u : hitthewa : bonker : ovo demuxaj to mi malo pojasni to nekontam )
da to je snimano s tv-kartice, nešto je snimano kao MPEG, a nešto kao DVD
jel DVD isto MPEG : bonker : ?
|
Kad neki MPEG provučeš kroz PVAStrumento, on će neispravne GOP kodove popraviti i demuxati ga u M2V (video) te MP2 (audio). Budući da do sad nisam radio u MPG2CUT-u, ne znam kakva je shema s njim. Za MPEG obradu koristim MPEG Video Wizard u koji možeš bez problema učitati obje dobivene datoteke. Video datoteku pukneš u video traku, a audio datoteku u audio traku. Obje naravno pomakneš skroz na početak. Pogledaš da li je sinkronizacija OK i dalje radiš što te volja. Možeš odrezati nepotrebne dijelove (recimo reklame prije, poslije i tijekom filma), dodavati efekte (tu moraš pripaziti jer kod nekih efekata se opet desinkronizira) itd. Kad si gotov, spremiš kao jedan MPEG file i onda ga učitaš u AutoGK, odabereš kvalitetu i kodiraš u DivX/XviD.
|
|
|