Tema: Garancija
View Single Post
Staro 20.02.2007., 21:34   #38
Babaloo
In the lab...

Babaloo's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor SPLiFF Pregled postova
posto je svaki slucaj specifican, molim vas savjet...

Curi je riknila graficka Leadtek 6600GT AGP... kupljena u ve-milu, 1250kn je placena. Oni vise nemaju tu karticu i sumnjaju da ce je uopce dobit. U utorak im stize roba pa ce znat.

E sad ako dobiju, super, svakom svoje...

ali ako ne dobiju, koje su joj opcije?

najvise me zanima povrat love... hoce li dobit onoliko koliko je platila karticu ili kolko sad vrijedi il kak? I da li uopce moze dobit lovu?

Postoji jos jedna opcija - uzet recimo drugu karticu. U tom slucaju jel se opet gleda sadasnja cijena ili placena?

hvala

Ako popravak kartice nije uspio, oni su ti dužni dati novi takav proizvod, a u slučaju da takvoga nema, dobivaš novu karticu s time da naravno ne možeš birati karticu do 1250 kn (jedino ako nije par dana stara), već ti se iznos smanjuje za određenu količinu (mislim da je zadnja cijena po kojoj se prodavala) i unutar tog iznosa biraš karticu (možeš i skuplju ali onda nadoplaćuješ). Naravno kad uzmeš drugi proizvod, garancija počinje teći iznova.
Baš prije neki dan mi je crkla pržilica koja je bila pod garancijom, ja sam ju platio još prije 410 kn, a pošto je nisu mogli popraviti, odobrili su mi 267 kn na njihov račun da biram novu, sve iznad tog iznosa sam morao nadoplatiti. I btw, Zakon o zaštiti potrošača ti i nije neko glavno pravilo (ne mislim zato da je išta manje važno), ali ako hoćeš znati koja su ti prava i obveze, gledaj Zakon o obveznim odnosima (dio di piše kupoprodaja). Pozdrav
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture
Babaloo je offline   Reply With Quote