A čuj, to što si naveo je velika dilema. Ne znam koliko se igraš, a ako se igraš, na kojim je to rezama i drugim postavkama pa ne znam na što više ciljaš.
Kad pogledaš samo grafički dio, tu nemaš šta uspoređivat X1650XT i X1900 (nećemo reć GT jer to zapravo nije, ali po performansama su tu negdje). X1900 je barem tri puta brža kartica od X1650XT jer se kod X1900 AIW radi o punokrvnom XT čipu (ima 16 cjevovoda i 48 pixel shadera), ali na manjim taktovima.
Ako se radi o tuneru, oba su tu negdje po kvaliteti slike. Negativne i pozitivne strane Gigabyteove kartice imaš gore dok je kod AIW-a loše što ne dolazi s daljincem, ima dosta lošiji softver, izbirljiva što se tiče third party programa,... Kod AIW-a je dobro što je to ujedno combo tuner, tj. imaš i analognu i DVB-T podršku.
Još moraš obratiti pažnju i na dužinu AIW kartice od točno 25 cm pa bi moglo biti problema u manjim kućištima, ali zato ne zauzima dodatni PCI slot dok u slučaju X1650XT + navedeni tuner imaš jedan PCI slot manje, ali i kraću grafu.
Što se tiče grijanja i buke, ne znam kakvo je stanje sa X1650XT, ali je na ovoj AIW stock cooler u idleu nečujan dok se u loadu malo čuje, ali ništa pretjerano. Temp u idleu je cca 55°C, a u loadu cca 80°C.