Citiraj:
Autor SRV
Za mene je bolja igrivost kad je framerate konstantno na 40FPS, recimo, nego kad stalno oscilira izmedju recimo 50 i 55. Osciliranje framerate-a je najveci problem, zato je Vsync zakon. Obori framerate lijepo na frekvu osvjezavanja monitora i sve ide savrseno glatko.
|
nisam primjetio bas da mi nesto specijalno smeta to +-10 FPS, mozda tebi smeta ali ne vidim zbog cega bi smetalo, prvi put cujem da to nekome smeta. uostalom da nismo opsjednuti svim mogucim pokazivacima detalja kao da bi znali koji je uopce framerate
sto se tice onog gore o broju potrebnih framova kao mimimum se obicno navodi 25 jer je toliko mozgu potrebno da vidi slike kao neprekidni slijed ali rekao bi da je realni minimum 35, za FPSe, 30ak za utrke i slicno. da bi slika stvarno bila oku ugodna 50 je neka normala. naravno sve igre imaju zahtjevnije i manje zahtjevne scene, ako ce negdje i pasti na nize od ovoga nije toliko strasno ali recimo u utrkama bilo koje vrste sam spremniji spustiti detalje nego dopustiti nizi framerate u zavojima koji garantirano ponistava sav skill koji mozda imas.
no nije li zanimljivo kako smo danas svi razumni, evo ljudi ogranicavaju framerate na 60, pricamo o tome kako je 40 dobro a sjeca li se netko onih dana kada su svi pricali kako netko rula u nekom FPSu samo zasto su mu je kanta u stanju generirati 300 slicica po sekundi a nase eto nisu pa zato pusimo kad igramo na netu?