Citiraj:
Autor s56k
sigurno nismo svi isti, recimo ja bi poludio da igram na 60Hz kao i svatko normalan, zbog par FPS vise unistavati oci? da ne spominjem ono "zasto me boli glava nakon samo sat vremena igranja?".
bez barem 85Hz IMO svako igranje je mucenje, cak i ako graficka nije u stanju odrzavati Vsync je nebitno jer se njegov nedostatak ionako primjeti samo kada je framerate previsok u odnosu na refresh rate monitora a ne i kada je manji (makar znam gomilu ljudi koji ce tvrditi suprotno, negdje su procitali....blah)
|
LCD je.

Naravno za CRT je to vec problem, jer da bi se imala grafa koja ce framerate zakucat na frekvenciju osvjezavanja koja je kod CRT-a obavezno iznad 85Hz potrebno je pljunut poprilicnu svotu.
Za mene je bolja igrivost kad je framerate konstantno na 40FPS, recimo, nego kad stalno oscilira izmedju recimo 50 i 55. Osciliranje framerate-a je najveci problem, zato je Vsync zakon. Obori framerate lijepo na frekvu osvjezavanja monitora i sve ide savrseno glatko.
Takodjer ne valja kad je framerate veci od frekve monitora...posebno kod LCD-ja se javlja tearing, na pamet mi pada D3/Q4/Prey.