View Single Post
Staro 20.02.2007., 00:46   #41
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor s56k Pregled postova
sigurno nismo svi isti, recimo ja bi poludio da igram na 60Hz kao i svatko normalan, zbog par FPS vise unistavati oci? da ne spominjem ono "zasto me boli glava nakon samo sat vremena igranja?".
bez barem 85Hz IMO svako igranje je mucenje, cak i ako graficka nije u stanju odrzavati Vsync je nebitno jer se njegov nedostatak ionako primjeti samo kada je framerate previsok u odnosu na refresh rate monitora a ne i kada je manji (makar znam gomilu ljudi koji ce tvrditi suprotno, negdje su procitali....blah)
LCD je. Naravno za CRT je to vec problem, jer da bi se imala grafa koja ce framerate zakucat na frekvenciju osvjezavanja koja je kod CRT-a obavezno iznad 85Hz potrebno je pljunut poprilicnu svotu.

Za mene je bolja igrivost kad je framerate konstantno na 40FPS, recimo, nego kad stalno oscilira izmedju recimo 50 i 55. Osciliranje framerate-a je najveci problem, zato je Vsync zakon. Obori framerate lijepo na frekvu osvjezavanja monitora i sve ide savrseno glatko.

Takodjer ne valja kad je framerate veci od frekve monitora...posebno kod LCD-ja se javlja tearing, na pamet mi pada D3/Q4/Prey.
SRV je offline   Reply With Quote