18.02.2007., 11:24
|
|
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Autor fanATIk
neposredni krivac nesreće? baš. 500 m od kuće iz sporedne uličice izletava ispred mene tip s golf jedinicom. niš, zgazim kočnicu i kaj? stari od mog frenda se vozio iza mene i zabije mi se u gepek. i onda stari od frenda objašnjava muriji da nije on kriv nego vozač golfa. moš si mislit. murijak popizdio dok mu je objašnjavo da sam ja, ispred kojeg je golf i izletio, uspio zakočit. a on nije, jer NIJE držao odstojanje. tako da ako neki kripl napravi sudar jer nije uspio na normalnom mjestu preteć morona koji vozi 40, sam si je kriv. btw, znam da je kažnjivo na autocesti vozit manje od 60, za ceste izvan naselja neznam dal je.
|
Vidi, ja sam nedavno imao prometnu u kojoj je tip ladno vozio 30 gdje je dopušteno 70 i bez žmigavaca skrenio u moju traku pred mene i ja nisam mogao a da se ne zabijem u njega i dođe murjak i krene meni pričati o razmaku (naravno, radi se o cesti s dvije trake). Kada sam ja malo izrešetao murjaka s protupitanjima onda se malo počešao po glavi i rekao pa vidiš je tako. Taj tip je bio vozeča bomba, samo je bilo pitanje kad će ga netko uz takvu vožnju. Uostalom, najmanja dopuštena brzina je 40 km/h (osim ako znakom nije rečeno manje) i kazna za nepoštivanje te granice je 400 kn. Ako vozi brzinom dvostruko manjom od dopuštene mora upaliti sva 4 žmigavca da bi na neki način upozorio ostale sudionike u prometu. Isto tako, ako se netko kreće vrlo malom brzinom, obavezan je propustiti vozila iza sebe kada se stvori kolona (kolona = tri ili više auta). E sad, to što naša policija pametna gleda samo na one koji voze brže (bilo to i 11 km/h više što istini na volju ako netko zna i pazi ne znači puno), a ne i one koji voze presporo (a opet ponavljam imaš članak u zakonu koji se odnosi samo na takve i kazna propisana za taj prekršaj je 400 kn) nije u redu i takvi nerjetko (uz one koji su preživčani i moraju ih preletiti, a ne tvrdim da oni nisu krivci također) neposredno izazivaju prometne nesreće.
Gainward Phantom GTX760
250 GB Samsung Evo Basic SSD
XFX XTR 650W
Silencio 650
|
|
|