Tema: WoW VS. GW
View Single Post
Staro 18.02.2007., 03:04   #33
tskarda
Premium
Moj komp

tskarda's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
Meni nije jasno malo visse stvario kod WOW-a:

1. SERVERI - Jesu li serveri organizovani kao u slucaju Warcrafta 3 (Nothrend-Evropa, Kalimdor-Azija,...) ili ima puuuuuuuuuuuuno servera pa ti sebi odaberi jedan i igraj samo na njemu? Koliko ljudi ima na jednom serveru?
Ako igras WoW igrat ces na Europskom serveru vjerovatno (vremenska razlika, ping itd...) Mozes igrat na vise od jednog servera, po 10 likova mozes na 1 serveru imat, na PVP serverima moras birat ili hordu ili alijansu za taj server, tek kad pobrises sve likove mozes prebacit frakciju. na ostalima mozes imat obje frakcije.

Euro:
107 engleskih, 84 njemacka, 37 franckuska i 8 spanjolskih servera oko 3m charactera ukupno (lvl10 nadalje)

Amerikanci imaju 222 servera, 4m charactera

Ima i azijaca ofc, ali neznam za njihove servere

igraj se malo s ovime

Citiraj:
2. Posto u vise game klubova u Doboju sam vidio da kupe 1 (jedan) komplet (igra+expanzija) za jednu igraonicu i onda placaju jednu pretplatu, a na tom acc-u se moze kreirati vise karaktera/likova i u isto vrijeme se moze igrati na vise kompova. Pa me zanima da li bi ja i frend mogli uzeti jedan komplet CD-ova i placati jednu pretplatu po pola a da opet mozemo ISTOVREMENO igrati.
Ako se dvojica spoje na server (login server, ne realm server) sa istim accountom jednoga disconecta sigurno.
tskarda je offline   Reply With Quote