Citiraj:
Autor Milentije
Meni nije jasno malo visse stvario kod WOW-a:
1. SERVERI - Jesu li serveri organizovani kao u slucaju Warcrafta 3 (Nothrend-Evropa, Kalimdor-Azija,...) ili ima puuuuuuuuuuuuno servera pa ti sebi odaberi jedan i igraj samo na njemu? Koliko ljudi ima na jednom serveru?
|
Ako igras WoW igrat ces na Europskom serveru vjerovatno (vremenska razlika, ping itd...) Mozes igrat na vise od jednog servera, po 10 likova mozes na 1 serveru imat, na PVP serverima moras birat ili hordu ili alijansu za taj server, tek kad pobrises sve likove mozes prebacit frakciju. na ostalima mozes imat obje frakcije.
Euro:
107 engleskih, 84 njemacka, 37 franckuska i 8 spanjolskih servera oko 3m charactera ukupno (lvl10 nadalje)
Amerikanci imaju 222 servera, 4m charactera
Ima i azijaca ofc, ali neznam za njihove servere
igraj se malo s
ovime
Citiraj:
2. Posto u vise game klubova u Doboju sam vidio da kupe 1 (jedan) komplet (igra+expanzija) za jednu igraonicu i onda placaju jednu pretplatu, a na tom acc-u se moze kreirati vise karaktera/likova i u isto vrijeme se moze igrati na vise kompova. Pa me zanima da li bi ja i frend mogli uzeti jedan komplet CD-ova i placati jednu pretplatu po pola a da opet mozemo ISTOVREMENO igrati.
|
Ako se dvojica spoje na server (login server, ne realm server) sa istim accountom jednoga disconecta sigurno.