View Single Post
Staro 17.02.2007., 09:47   #5
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Eto mi materijala za čitanje. Cilj ovog threada i je malo rasprave. I sam sam rekao da bih ja neke snimače stavio bliže vrhu liste (npr. Pioneer DVR-111 i BenQ-1650), a neke niže (npr. NEC AD-7173). Bitan je tu kriterij ocjenjivanja, jer kad se ocjenjuje tako puno snimača, ne može se baš ići u neke detalje. Koliko sam ja skužio, elementi su snimanje DVD-a, čitanje DVD-a, snimanje CD_a, čitanje CD-a, kompatibilnost s medijima, nešto što ne znam što je (TM), i bučnost uređaja. NEC koji po meni ne zaslužuje tako visoko mjesto najviše bodova dobio je na kompaibilnosti s medijima (što doduše vjerojatno stoji) i onome što ne znam što je (TM). Samsung je također dosta bodova dobio za kompatibilnost, no za njih ne mislim da nisu zaslužili. Koliko sam skužio, najbolji u svakoj kategoriji dobije 100 bodova, a ostali onda 99, 98... Naravno, nikad ne bih kupio snimač na osnovu ovakvog testa, ali smatram vrlo indikativnom činjenicu da su testom harali LG i Samsung (a test nije obavila neka korejska stranica). Smatram to pokazateljem za bližu budućnost. Ta dva proizvođača su uz LiteOn najveći proizvođači optičkih uređaja (količinski gledano), LG je već dugo na vrhu i gledano s kvalitativne strane, ali vidite kako se Samsung poboljšao (to sam i sam primijetio, ne iz ovog testa). A kad se sjetim one katastrofe od snimača TS-H552B... U svakom slučaju, slažem se s većinom toga što ste rekli.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote