View Single Post
Staro 16.02.2007., 20:17   #21
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor RAK Pregled postova
Baš me briga. Dobio sam 5 godina garancije na to. Nek crkne (a hoće) dobiti će ga natrag.
Upravo tako.

Refurbished koji prodje kroz tvornicku kontrolu, znaci pravi refurbished je gotovo sigurno, posebno kod velikih imena sigurna stvar. Druga je stvar sto je sasvim legitimno da meni kao i vecini ovdje (ako moze birati) ugodnije zvuci NOVO. Ali kroz zadnje dvije dekade i setuckanja po pokojoj 'fabrici' uvidjeo sam da i novi proizvodi mogu zapravo biti upravo to. Proizvodni ciklusi pa i oni filigramski uvjek generiraju odredjeni broj dijelova ili gotovih proizvoda koji su po determiniranim i zacrtanim specifikacijama otisli off.

Ovisno o segmentu ili hijearhiji proizovda, najvisi segmenti ce to rastaviti i zadrzati samo ono sto je prihvatljivo. No u potrosackim proizvodima ove kategorije, greska se nikad ne baca, samo ispravlja, posebno od druge polovice 90-tih.

Prijatelj koji zivi od repariranja vec mi poduze govori da zna
od ljudi dobivati "nove" koje kad pregleda, (bas iz spomenute destinacije) vidi koliko je sati. On refurbished zove doduse malo ostrijim nazivom > reparirci.

Istina, niti graficke kartice niti HDD, nikad mi ne zvuce dobro kad su refurbished. Kad jos dodamo specificnost naseg trzista i sva "postenja" u njemu, nije bas ugodno.
Prije koju godinu kad sam htio naci zadnjeg Herculesa 9800, moj haustor diler me je odbio i rekao > necu !
Pitam zasto pobogu? Prožubori on > zato sto su svi (nakon prekida proizvodnje) koji (tada) kolaju kod nas = refurbished, a ja volim spavati bez reklamacija.

No preko bare, ti proizvodi se jako dobro prodaju, pa i najveci Microwarehouse, ima prilicnu prodaju takve IT opreme. Evo i HP kod znanijeg dilera, poceo je prodavati Renewal laptope i LCD-e. Koliko vidim, nije bas da nema interesa.
Visage je offline   Reply With Quote