View Single Post
Staro 16.02.2007., 15:38   #39
Ph03n1x
Premium
Moj komp

Ph03n1x's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor aski Pregled postova
Na kolko je stabilan : stoopid
na 3.6Ghz. prosao je 1h prime-a...nisam vise isprobavao, nije bilo vremena

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Npr. da im se da 1,65V kao ja svom
na 1.4875V mi ide isto ko i sa 1.5350V. Dakle...nema smisla pretjerivati

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Jezgra kod ovog malog je konkavna il nije?
Nije jezgra konkavna nego heatspreader. Sto se tice mog primjerka HS je imao jako dobar kontakt s sonicom...ni traga konkavnosti

Citiraj:
Autor WeD@ Pregled postova
Ph03n1x, koliko je temp proca na 3.6 sa npr. 1h prime-a ?
56 stupnjeva, vent na sonicu na 1000rpm

Citiraj:
Autor Ozy Pregled postova
Nego za sve nevjerne Tome,ipak je E6300 brži do 5% na defoltu.
naravno kad ima 66Mhz veci FSB i 60 Mhz visi takt.. logicno da je brzi

Citiraj:
I upravo zbog većeg FSB-a (1066mhz naspram 800mhz) je E6300 brži
opet, logično da je tako...potpuno je normalno da ce E6300 biti zericu brži od E4300 na istom taktu jer će E6300 imati znatno veci FSB zbog nizeg mnozitelja

Citiraj:
@Phoenix - zašto da mu nije djelitelj recimo FSB-DRAM naprimjer kao 4:5,zašto da bude 1:1 ako mu već ide mema... : stoopid
pa cuj..intel c2d se odlicno ponasa u 1:1 rezimu s memom i sa sto nizim latencijama. isprobano

Citiraj:
Pa ako memu ima na većoj frekventivnoj vrijednosti šta nebi trebalo bit još brže tj. brži i 1M nego kad je 1:1 i na nižoj frekvenciji mema,doduše i sa nižim latencijama...? :confused:
nek proba s 4:5...al sumnjam da ce nesto zamjetno dobit

Citiraj:
Ma ni to nije dosta,barem po meni. Naime koliko sam upućen E4300 je pravljen kao low-end procesor :confused: ;nije mi jasno šta on uopće ima biti preko soma kuna... : stoopid
nije low end proc e4300. i da...1200kn nije puno za proc koji je u stanju pojesti sve athlone na trzistu kad ga clocknes...

Citiraj:
I da,pitanje šta nisam prije pitao..dakle Phoenix/Mitzek i ostali koji znaju...dali je to u biti isti procesor kao i E6300 samo sa manjim FSB-om,ili ipak nije..fakat više neznam...: bonker :
nije. e4300 ima allendale jezgru. mislim da sam prilicno dobro objasnio u svom sticky-u. inace znacajnije razlike u odnosu na e6300 nema

Citiraj:
I je mu napon isto kao kod E6300 od 1.2-1.4 volta ili...? Znam da piše službeno od 0.85 do 1.3525 volti ili tako nekako;ali u biti 1.2 do 1.4 volta?
def. napon je 1.325V

Citiraj:
I da,zašto je netko anpisal kako je hladniji puno nego E6300 kad im je isti TDP - 65W...to zato jer ima manji FSB pa se manje grije ili... : stoopid
sam si si odgovorio na pitanje u istoj recenici

Citiraj:
Postavljam pitanje : kolko će dugo radit ovi vaši,i uz dobrano hlađenje,a na 3.6Ghz i uz 1.57 volta...?
NEMA smisla drzat ga na 1.57V. Nikakvog smisla. Btw kome od vas, iskreno, treba 3600Mhz za 24/7?
Puknite ga na ravno 3Ghz (FSB 333) i to je i previse za 24/7 a trebat ce mu samo oko 1.4V mozda i manje.

Ph03n1x je offline   Reply With Quote