Citiraj:
Autor aski
Na kolko je stabilan : stoopid
|
na 3.6Ghz. prosao je 1h prime-a...nisam vise isprobavao, nije bilo vremena
Citiraj:
Autor buljo
Npr. da im se da 1,65V kao ja svom 
|
na 1.4875V mi ide isto ko i sa 1.5350V. Dakle...nema smisla pretjerivati
Citiraj:
Autor buljo
Jezgra kod ovog malog je konkavna il nije?
|
Nije jezgra konkavna nego heatspreader. Sto se tice mog primjerka HS je imao jako dobar kontakt s sonicom...ni traga konkavnosti
Citiraj:
Autor WeD@
Ph03n1x, koliko je temp proca na 3.6 sa npr. 1h prime-a ?
|
56 stupnjeva, vent na sonicu na 1000rpm
Citiraj:
Autor Ozy
Nego za sve nevjerne Tome,ipak je E6300 brži do 5% na defoltu.
|
naravno kad ima 66Mhz veci FSB i 60 Mhz visi takt..

logicno da je brzi
Citiraj:
Autor Ozy
I upravo zbog većeg FSB-a (1066mhz naspram 800mhz) je E6300 brži
|
opet, logično da je tako...potpuno je normalno da ce E6300 biti zericu brži od E4300 na istom taktu jer će E6300 imati znatno veci FSB zbog nizeg mnozitelja
Citiraj:
Autor Ozy
@Phoenix - zašto da mu nije djelitelj recimo FSB-DRAM naprimjer kao 4:5,zašto da bude 1:1 ako mu već ide mema... : stoopid
|
pa cuj..intel c2d se odlicno ponasa u 1:1 rezimu s memom i sa sto nizim latencijama. isprobano
Citiraj:
Autor Ozy
Pa ako memu ima na većoj frekventivnoj vrijednosti šta nebi trebalo bit još brže tj. brži i 1M nego kad je 1:1 i na nižoj frekvenciji mema,doduše i sa nižim latencijama...? :confused:
|
nek proba s 4:5...al sumnjam da ce nesto zamjetno dobit
Citiraj:
Autor Ozy
Ma ni to nije dosta,barem po meni. Naime koliko sam upućen E4300 je pravljen kao low-end procesor :confused: ;nije mi jasno šta on uopće ima biti preko soma kuna... : stoopid
|
nije low end proc e4300. i da...1200kn nije puno za proc koji je u stanju pojesti sve athlone na trzistu kad ga clocknes...
Citiraj:
Autor Ozy
I da,pitanje šta nisam prije pitao..dakle Phoenix/Mitzek i ostali koji znaju...dali je to u biti isti procesor kao i E6300 samo sa manjim FSB-om,ili ipak nije..fakat više neznam...: bonker :
|
nije. e4300 ima allendale jezgru. mislim da sam prilicno dobro objasnio u svom sticky-u. inace znacajnije razlike u odnosu na e6300 nema
Citiraj:
Autor Ozy
I je mu napon isto kao kod E6300 od 1.2-1.4 volta ili...? Znam da piše službeno od 0.85 do 1.3525 volti ili tako nekako;ali u biti 1.2 do 1.4 volta?
|
def. napon je 1.325V
Citiraj:
Autor Ozy
I da,zašto je netko anpisal kako je hladniji puno nego E6300 kad im je isti TDP - 65W...to zato jer ima manji FSB pa se manje grije ili... : stoopid
|
sam si si odgovorio na pitanje u istoj recenici
Citiraj:
Autor Ozy
Postavljam pitanje : kolko će dugo radit ovi vaši,i uz dobrano hlađenje,a na 3.6Ghz i uz 1.57 volta...?
|
NEMA smisla drzat ga na 1.57V. Nikakvog smisla. Btw kome od vas, iskreno, treba 3600Mhz za 24/7?
Puknite ga na ravno 3Ghz (FSB 333) i to je i previse za 24/7 a trebat ce mu samo oko 1.4V mozda i manje.