Fakat đubre od proca,ide ko' gluha svinja...
Nego za sve nevjerne Tome,ipak je E6300 brži do 5% na defoltu. To se vidi (ne AnandTech!) pri testiranju sa Quake4,igrom koja adekvatno koristi 2,4,8 jezgri... Testiranje naravno mora biti soft-rendering (dakle samo CPU),i stavlja se 640x480 reza i bez ikakvih AA,AF i inih sranja... I upravo zbog većeg FSB-a (1066mhz naspram 800mhz) je E6300 brži,jer C2D ipak nema integrriran mem. kontroler kao A64 nego komunicira sa memom preko FSB-a - što znači da je sa većim FSB-om i većim overclockom FSB-a stvar u globalu brža! nego kod nižeg i prema tome "sporijeg" FSB-a. To sam se i neki dan sa Vucom raspravljal na ICQ i upravo smo to zaključili... : hello2 :
Ako treba taj test/ostale testove (koji neće pokazat neku razliku njih na def.-u);dajte to ekipi sa PCE da testira a pustite Anandtech i ostala sr.anja... : goood :
I da,jedan i drugi clockani na iste vrijednosti,su podjednako jaki,dakle ako je na 3400mhz ili na 3600mhz model E6300 jači nego x6800;onda je i E4300 isto tako jači,možda malo slabiji od E6300 ilitiga malo jači od X6800,nikako slabiji... A malo je slabiji od E6300 upravo jer zbog nižeg FSB-a nešto malo sporije komunicira sa memom te mu mema radi sporije (dakle na manje nego kod E6300) - recimo na 800mhz kod E4300 a na 1200hz npr kod E6300.
Kao dokaz pošto nemam ove procesore mogu ponudit svoj SuperPI 1M sa procom na 9 x 300mhz=2700mhz i mema na oko 275mhz te sa 11 x 245mhz=2700mhz i mema na 245mhz. HyperTransport link će mi biti na x3 odnosno 900mhz u prvom i 825mhz u drugom slučaju. To je ajmo reć "adekvatno" ovim razlikama u E4300/E6300. I da,super PI 1M sa 9x300mhz je skoro pola sekunde bio brži a bez razlike u frekvi CPU-a;svi procesi pogašeni i sve jednako! Ali npr. Kvaka 4 koja adekvatno raspoređuje na jezgre najbolje pokaže razliku između E4300/E6300;općenito kod višejezgrenih i pri soft-renderingu. Oni su ipak C2D (dvojezgreni...),moj nije pa nemrem napraviti takvu kokretnu uporedbu,pa sam samo PI 1M elaborirao...ma shvaćate svi poantu...
Eto ispričavam se za ovaj,nazovi OT,ali to se naprosto moralo pojasniti,iako sam neki dan pročitao tu raspravu kompletnu,ali nije mi se dalo postat nego sam samo sa Vucom raspravljao na RTC...

Dakle ne zamjerite.
EDIT :
Da su procesori ipak "identični" po performansama - jesu. I da se zbog jeftinijih matičnih i jeftinijh memorija itekakko isplati kupiti E4300,svakako! Pa ja razmišljam o njemu jer ako prelazim na C2D prvi mi je izbor upravo on.

No da je zbog ostatka sistema (matična - manji FSB;mema - manja frekvencija) ipak nešto sporiji -je. No sve u svemu rezimiram da se E4300 svakako isplati kupiti! Još kad bi šugavi intelovci spustili cijenu tj. kad kod nas E4300 (ajmo reć sad i u odnosu na E6300) nebi bio skuplji od 1100 do max. 1200kn,onda bi to bila prava radost...!ali nažalost nije tako...
I još malo da nemerete reć da je OT...
@Phoenix - zašto da mu nije djelitelj recimo FSB-DRAM naprimjer kao 4:5,zašto da bude 1:1 ako mu već ide mema... : stoopid
Pa ako memu ima na većoj frekventivnoj vrijednosti šta nebi trebalo bit još brže tj. brži i 1M nego kad je 1:1 i na nižoj frekvenciji mema,doduše i sa nižim latencijama...? :confused:
Evo znam da sam nasro ovdje sve i svašta;ali molim moddove da nebrišu jer sam se fakat potrduio napisat ovaj post,takoreći elaborirati svoje mišljenje i probati dokazati...