Riješio i taj prokleti problem sa boot-anjem prilikom OC-anja (nadam se, vidjet ću nakon par dana korištenja). Za sada sam par puta restartao i sve radi kako treba, znači, nema više onoga "Overclock failed, safemode restored etc..."
I napokon sada mogu biti na 240x10 (kako bi mi memorija radila na 800Mhz sa djeliteljem 667), a ne na 238x10 (nije htio bootat na više).
Uglavnom, kada se stisne CTRL + F1, dobije se novi meni - "Advanced chipset". Tamo pod opcijama memorije je bila jedna opcija "CKE Power down mode" [Enable / Disable ]. Te je do dana današnjeg ona bila na disable, jer nisam imao pojma šta je to, a i googlanjem nisam našao ništa pametnog, tada.
Danas mi puklo, nekaj drmao po BIOS-u i reko, idem stavit to na Enable. Stavim, boot-a normalno, pogledam voltaže, temperature sve - super, sve kako treba.
Reko, ajmo probat 240Mhz HTT-a (koje velim, prije nije htio bootat, makar bi memorija radila tada na 800Mhz,a može raditi do 840 sigurno; proc me nije kočio jer je sa mem. djeliteljem 533 radio na 2500mhz na istoj voltaži).
I kad ono, puf, boot-a on normalno. Reko, da nije glitch, bootam ga na 246, radi. Malo radim u windowsima, restartam par puta, nema poruke da je OC prevelik.
Znači, postavite to na "enable" jer navodno je ta opcija povezana sa potrošnjom RAM-a, tako sam barem ja shvatio.
No, onda rekoh, idem vidjet, možda mogu bootat preko 280, stavim 290 i piš-ga-vrit, neće. Znači, problem sa max. 280Mhz HTT-a iz BIOS-a je i dalje prisutan.
Al ajde, barem sam se riješio prokletog "OC failed" prilikom restarta...