pozdrav svima!
ovako, imam seagatea 250 gb, sata2, 8mb cache, kupljen prije 7 mj. u linksu.
prije par dana palim cubase (prog. za audio prod.) i importam par nekih wav. fileova. malo ih obradim, izrezem, ono minimalno zahtjevno, kad ono disc cache usage indicator u cubaseu na max-u. naravno sve pocne stekati disk pocne grebati ko da radi neznam sta. reinstaliram cubase, drivere, windowse isto, al nista.
tokom restartiranja kompa onaj "windows is starting" ili sl. prozorcic mi stoji par minuta. i tek se onda pojavi login prozorcic. također sam primjetio da mu treba puno vise vremena da mi prikaze ikone ili slike u nekom folderu. i firefox mi se usporio cak. sve to skupa mi se vec desilo sa istim diskom, jednom samo od sebe, jednom dok sam clockao komp.
e sad pretpostavljam da cete vi znat u cemu je problem, i zanima me sta da radim i dal da ga idem reklamirat. jos nikakve testove nisam napravio, osim sto sam sa system mechanicovim drive medicom pregledao disc, al kaze da je healthy.
i da, prije nekoliko dana sam napravio defrag (prije nego sta je sve krenulo nizbrdo). sad sam skinuo seagateov seatools, pa cu probat da vidm sta kaze.
eto ako neko moze pomoci, bio bih mu zahvalan.