Tema: Brand name
View Single Post
Staro 15.02.2007., 15:47   #7
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Nije ovo išlo na tvoj savjet, govorim općenito. IMHO stvarno je bolje složiti konfiguraciju s točno onim komponentama koje želiš (čak i ako ne znaš ništa o komponentama i slaganju računala - npr. možeš se na forumu pitati za savjet što se tiče komponenti, a komp će ti složiti u dućanu u kojem si kupio većinu komponenti). Ta brand računala, osim što su skuplja, znaju imati više problema nego neke custom konfiguracije, a komponente koje su u njih ugrađene su često lošije kvalitete nego one koje bi sam izabrao. Jasno mi je da puno ljudi koji se ne razumiju u računala misle da će dobiti "bolju stvar" ako kupe npr. Dell računalo, ali to uglavnom nije slučaj.

Slična je situacija s tim gotovim konfiguracijama od raznih dućana - par pta sam probao složiti custom konfiguaciju s kvalitetnijim komponentama i u pravlu bi ispalo jeftinije, ili u najgorem slučaju iste cijene. Ako netko već dođe do toga da na forumu pita za savjeto, onda je dobra prilika da mu se predloži cijela konfiguracija, pa lako može to isprintati i otići u Links (ili koji već dućan) i tražiti da mu se složi konfiguracija s tim komponentama. Dobit će istu stvar kao da je kupio njihovu gotovu konfiguraciju, samo s boljim komponentama. Za krajnjeg korisnika stvarno nema razlike - u oba slučaja dobit će na ruke kućište u kojem su komponente i samo ga treba uštekati u struju.
gorluk je offline   Reply With Quote