Citiraj:
Autor Vido
Ovisi o rasporedu zvučnika i prostoru u kojem su. Sve se svodi na ono što sam prije rekao (međusobno poništavanje i pojačavanje zvučnih valova).
Ajnštajn bi rekao: "Sve je relativno!"
|
Sad ču ja opet bit malo zločest i pitat da to obrazložiš malo : lol2 :
Jer mi se čini da si pohvatao nešto od tog berena kojeg si spomenio no ni sam ne znaš što si pohvatao...
Inače,primjetio sam da pokušavaš nešto pojasnit s tim da ljudi moraju shvatit da je to 600w podjeljeno na x zvučnika a ne 600w za jednog u nekom 'negativnom' smislu kao da jedan od 600 rastura i glasniji je od 6 običnih od 100w
a da se ne opterečujemo s velikim brojkama možda je bolje da pojednostavnimo stvar pa daj mi objasni zbog čega če se 2 zvučnika od npr 60w čut slabije od jednog od 120w uz pretpostavku iste osjetljivosti.
btw,primjeti da nisam kazao da hoče več sam te pitao da mi objasniš zašto.
a i evo još jedno pitanje u vezi te osjetljivosti za koju vidim da se ponavlja kad se nekom ovde nešto objašnjava. Pa me zanima jel se razumje to što se ponavlja ili se ponavlja napamet ko što rade papige : goood :
Vidim da su svi naučili da se to mjeri sa 1w snage na udaljenosti od metra a u tu svrhu se koristi signal od 2,83v što je isto...
i sad mene zanima koji od ova 2 zvučnika napravi više buke?
88db/1w/1m/ 8Oma
ili 91db/2,83w/1m/4 Oma
Znam da smo u otišli u oftopik za temu no zanima me jeste li micek i ti papige ili ljudi