Citiraj:
Autor Ivor
OC me nezanima, pise u naslovu "stabilna konfiguracija"
|
OK, ali jedno ne isključuje drugo. Možeš imati stabilan sistem i ako overclockaš. I cijela ta spika s "ako trebaš stabilnost uzmi Intel ploču" je glupa IMHO (antrax ne ciljam ovdje uopće na tvoj savjet, nego općenito) - da, Intel ploče su stabilne, no to ne znači da druge ploče nisu - ekipa drži E6600 na dobrano preko 3GHz na Asus, Gigabyte, Abit, Intel itd. pločama, 24/7 bez ikakve nestabilnosti, rušenja sistema itd. Npr. moja P5W DH je cijelo vrijeme ništa drugo do rock-stable. C2D procesori se tako lako overclockaju, i to s velikom stabilnosću (ukoliko se koristi imalo razuma, te detaljno testira sistem) da je IMHO glupo ne uzeti ploču koja ima barem kakvu-takvu OC mogućnost.
Ukoliko je nekome stvarno nepotreban bilo kakav OC, budući da koristi aplikacije kojima nije potrebna veća procesorska snaga (tipa Office paket i sl.) onda im je nepotreban i C2D sistem i mogu uštediti nekoliko tisuća kuna pri kupovini računala. Time ne želim reći da se C2D MORA overclockati, već samo da svaka aplikacija koja ima koristi od C2D procesora ima još više koristi od overclockanog C2D procesora (a kao što sam već naveo, overclock NE znači automatski nestabilan sistem).