View Single Post
Staro 14.02.2007., 21:38   #11
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor LiNuXeR Pregled postova
-obe matične ploče rade na skupom i lošijem chipsetu i975X, koji se loše OC, niti jedna ne podržava niti SLI, a niti CROSSAIR, ja ne mislim svaki čas kupovat nove komponente, sad ću kupit i onda mora podržavat za sad novije teh.
Ne znam zašto mi govoriš NHF, ti sebi kupuješ komp, zaboli me što ćeš na kraju kupiti, ja sam samo htio dati prijateljski savjet. Očigledno nisi dovoljno informiran (već se dalo naslutiti po izboru ploče) kada govoriš to za 975X chipset. Koliko vidim napisao si da kupuješ E6600, te sam ja sukladno tome preporučio dvije (izvrsne) ploče. To da se loše OC-aju su čiste bljezgarije - i s jednom i drugom pločom možeš bez problema nafrljiti E6600 na 3.6GHz. Ako malo pogledaš baze podataka Conroe overclocka vidjet ćeš da su ljudi pogonili E6600 preko 3.9GHz (na vodi) i preko 3.7GHz (na zraku) na P5W DH Deluxe, prema tome...

Da se razumijemo, ne tvrdim da su BX2 i P5W najbolje ploče za Conroe OC (što i nisu), ali za E6600 su uvrh glave i imaju dovoljno safta da potegnu E6600 na 3.5GHz-3.6GHz, što je ionako pun kufer.

Da se ne bi reklo da sam zapostavio Intel Bad Axe 2 - ljudi su ga uspjeli potjerati preko 500FSB..stvarno loš OC.

I LOL za "lošiji 975X chipset".

Btw. koliko vidim u Linksu Kingmax 800MHz košta 1960kn, prema tome ne znam zašto ti je bolji ram za 1800kn preskup, no tvoji novci...(ukoliko misliš uzeti samo 1GB govorimo o 900kn za Super Talent i 985kn za Kingmax).

edit: sada sam pogledao cijene u www.adm.hr i 2x1GB Super Talent CL5 košta 1632kn, dok 1GB košta 795kn. Toliko o tome.
gorluk je offline   Reply With Quote