View Single Post
Staro 14.02.2007., 16:38   #5
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Slažem se s Askijem, zaboravi tu ploču. Ako već hoćeš jednu od skupljih Asus ploča za E6600 uzmi P5W DH Deluxe. Ploča je odlična, a skoro 1000kn jeftinija od Strikerice. Iako bih ti preporučio da razmisliš i o Intel Bad Axe 2, budući da je i ta ploča izvrsna, s jako dobri OC potencijalom, te još nižom cijenom od P5W DH (doduše nema razne dodatke koje ima P5W). Uglavnom, ja bih defitivno preporučio da izbor suziš na te dvije ploče - odlične su za upariti E6600, a kao šlag na torti je jako velika kompatibilnost s Mac OS X 10.4.8 (kod obje ploče), pa ukoliko još uzmeš nVidia karticu imaš odličnu bazu za Hackintosh, odnosno dual bootanje Win XP / Viste i Mac OS X.

Umjesto tog 800MHz Kingmaxa puno bolje ti je uzeti Super Talent CL5 800MHz. Memorija je jako dobra, može se fino overclockati i dozvoljava postavljanje jako niskih latencija. U www.adm.hr možeš dobiti 2x1 paket za ~1800kn. Ili bi moga ići na jeftiniji Kingmax 667MHz, ukoliko želiš uštediti par sto kuna.

Što se tiče napajanja, Seasonic S12 380W bi bio odličan izbor. Mogao bi ići i na S12 430W, no samo ukoliko misliš ubadati GeForce 8800GTX (iako neki ljudi pogone E6600 + 8800GTX na S12 380W bez problema).

Vidim da nisi ništa napisaozaq grafičku, pa ne znam što namjeravaš. Pretpostavljam da ti komp uglavnom treba za igranje, a s obzirom da si namjeravao pljunuti skoro 3000kn za matičnu ploču preporučio bih ti novu 8800GTS s 320MB memorije, koju možeš dobiti za nekih 2300kn.

I btw. mogao bi uzeti i neko bolje kućište.
gorluk je offline   Reply With Quote