Ja bih ti predložio ovako nešto:
Procesor: E6300
Matična ploča: Gigabyte P965 DS3 (ako baš mora biti Asus onda Asus P5B)
Memorija: 1GB Kingmax 667MHz
HDD: 2x320GB Seagate Barracuda
Optika: Pioneer DVR-111D (ili LG odnosno NEC)
Napajanje: Seasonic S12 380W (ili nešto jeftiniji Fortron 400W)
Monitor: 19" Philips 190P7ES
Za grafičku i kućište vidi sam (koliko sam skužio računalo ti ne treba za igrice, prema tome idi na što jeftiniju grafičku i gotovo). Što se kućišta tiče, ja bih preporučio Antec Solo, budući da je kućište jako dobro, ima dobar protok zraka, te jako nisku razinu buke (ima i dodatni sistem za pričvršćivanje diskova gumenim trakama). E sad, ne zna da li ti je preskupo budući da košta oko 500kn.
Što e tiče napajanja, za takvu konfiguraciju je sasvim dovoljan i Seasonic S12 330W (jedan dečko s ovog foruma vozi 2x1GB rama, C2D procesor i ATI X1950Pro i dva diska čini mi se, na S12 330W, prema tome za tvoju konfiguraciju i to napajanje je uvrh glave). Ako misliš da baš moraš (ali ne moraš) uzmi Seasonic S12 380W (oko 450kn) - napajanje je snažno, jako stabilno, efikasno, te ultra tiho. Općenito je Seasonic S12 serija sama krema napajanja.
Ako baš moraš uzeti Asus ploču, uzmi Asus P5B - ploča je dobra, te ima dobar OC potencijal. Gigabyte DS3 možeš dobiti za nekih 300-400kn manje, a ploča pruža manje-više iste performanse i OC potencijal.
Stavio sam modele od 320GB budući da je kod takvih modela cijena po GB najpovoljnija, pa se IMHO te modele najviše isplati kupiti.
E sad, što se tiče monitora, mislim da ti se isplati uzeti Philips 190P7ES, budući da je puno kvalitetniji od navedenog Samsunga. Sada ga se da naći za već 2500-2600kn i monitor spada među najbolje 19" modele na tržištu. S obzirom da ćeš uštediti i do 300kn na napajanju (a i na ploči, ukoliko se odlučiš za DS3) u odnosu na tvoju prvu konfiguraciju mislim da će ti taj monitor taman sjesti u budget.