Citiraj:
Autor PostuP
netko je u nekoj temi novijeg datuma ubacio link na ovu temu.. tamo sam odgovorio pa pejstam i ovdje. Za neke buduće searchove moze bit korisno
Vidim da nisam jedini koji je imao problema s instalacijom winsa na novi hp
enivej... nisam trazio rjesenje po guglu ni po forumima nego sam izravno kontaktirao ljude iz HP-a (ona njihova podrska putem chat-helpdeska).
Ja imam nx7400 sa sata hardom i instalirao sam winse bez ikakve gnjavaze s vrazjim disketama.
Sve sto je trebalo napravit je u biosu postavit SATA Native Mode na DISABLE
F10 je upad u bios, a onaj native mode se nalazi u System configuration / Device configurations.
S ukljucenim sata native modeom uopce ne mogu bootat winse. Kad ukljucim to all I get iz BSOD  Dok je iskljucen sve radi za 5
Ne znam je li ista situacija s ostalim HP-ovim modelima, a sa asusima i toshibama tesko da je. No, valjda ce ovo nekome pomoć 
|
Meni će poprilično pomoći ovaj detalj o opciji u biosu (moja konfig. matična - Soltek SL-75FRN2-RL Gold, hard - Seagate Barracuda 160GB SATA)s obzirom da "su mi" instalirali Windowse prije 2 godine, te sad sam ih poželio preinstalrati, a nitko da mi kaže 1 pametnu šta napravit u BIOS-u, a što stavit na disketu.
Extra pitanje: da li da nađem na netu eventualno noviju verziju SATA drivera za svoju ploču, ili su najbolji oni koje imam na orginalnom cd-u matične jer npr. je bitno da se ti driveri podudaraju s verzijom BIOS-a (možda lupetam, ali nadam se da ste shvatili poantu mogućeg problema)