Citiraj:
Autor Mephsto
Pozdrav svima!
Evo, nekoliko puta sam prolistao postove što se tiće izbora matičnih ploča, procesora i memorije, al nigdje nisam naišao na konkretne informacije.
Kupujem novo računalo, al pošto ne raspolažem sa dovoljno cash love
ne mogu odmah kupiti sve komponente!
Prvo sam odlučio uzeti matičnu, proc i ram a grafičku na kraju.
Računalo kad složim ne mislim slijedeće 2 godine dirati osim napraviti upgrade poput memorije!
Naj više igram FPS i strategije!
Procesor bi bio AMD Athlon64 X2 4200+ iz famozno jeftine info game,
memorija jedan keks od 1GB kingmax ddr800 valjda vemil kasnije bi dodao još 1GB
Naj veći problem mi predstavlja izbor matične ploče!
Naj više sam razmišljao o ovoj Gigabyte M59SLI-S5, ali cijena od 1250kn mi se čini previše, i ne znam dal ju mogućnosti te ploče opravdavaju?
Dal se isplati dati tolike novce ili postoji jeftinije rješenje
Neki mi preporučaju asus, drugi dfi a ja sam zapeo za gigabyte!
Ili bi mi bilo naj bolje da prvo skupim lovu za sve komponente te onda krenem u kupovinu?
Hvala na prijedlozima!
|
Ako si osoba koja moze izrzati a da odma ne potrosi lovu (ja nisam

) onda se definitivno strpi dok ne sakupis dovoljno para da kupis cijelu konfu odjednom. Osim sto ce cijene u međuvremenu pasti, mozda ti uleti i koja dobra pogodba...
Osim toga, kupovat dio po dio iz mjeseca u mjesec, sa danasnjim napretkom tehnologije i padom (a ponekad i rastom) cijena, nema smisla. Pricekaj dok ti se jasno ne iskristaliziraju zelje i financijska strana
Sto se tice AM2 i Procesora, on definitivno ima kakvu takvu buducnost i ako gradis konfu od pocetka a nisi bas pri lovi za C2D, onda mislim da i nemas neki izbor. AM2 i vozi.
Sto se tice maticne, moj savjet je DFI. Evo moja u sigu jos i dalje ceka na procesor (ne, ja nisam kupovao komponentu po komponentu

vec jednostavno mi je uletila super prilika za maticnu. A osim toga, 2 mjesec je, ispite se moraju polagat... : goood : ) Drugi izbor maticne bi mi definitivno bio ABIT. Ne znam koliko si spreman potrosit vremena na klokanje i "ustimavanje" kompa za rad, ali ako ti se nista od toga ne da raditi, onda bih ti prije DFI-a savjetovao neku ABITicu. U asusa vise nemam povjerenja sto se AMD sustava tice...
za RAM nemam pojma, to ce valjda netko iskusniji napisat svoje misljenje
eto... poz... sutra mi je ispit