Citiraj:
Autor Dr.Gonzo
Evo da ozivim malo ovaj thread - monitor je konacno stigao u Hr, vidio ga danas u HG-spotu, izgleda predobro (malo je veci nego sto sam ocekivao, pod tim misim veca debljina, "footprint", itd.), ali je i pre pre skup... konkretno 7300 kn. Sramotno kad uzmete u obzir da se vani prodaje vec mjesecima po 700-800 $... Katastrofa.
|
Mislim da to uopće nije skupo za taj model, uzimajući u obzir omjer cijena Dell 2407 i tog BenQ-a vani - naime vani je 24" Dell dosta jeftiniji od 24" BenQ-a, dok je kod nas do neki dan uglavnom koštao 7000-8000kn (neki dućani još uvijek drže takve cijene, kao npr. ultra bezobrazni Ve-Mil - 8000kn). Ja sam računao da će minimalno koštati 8500kn, pa i više. Ne možeš uspoređivati američke cijene s hrvatskim, uvijek je velika razlika (moraš minimalno računati na PDV, a onda tome dodaj i nabrijavanje cijena). Uostalom u Njemačkoj košta između 800 i 1000€, i taman kad uzmeš u obzir kako HG Spot nikad nije imao pretjerano niske cijene hardvera (naspram nekih drugih dućana - u biti lažem, na samom početku poslovanja su imali najniže, dijelom su zato i postali to što jesu, no govorim o posljednjih nekoliko godina) i taman dodđeš do cifre od oko 7000kn (a u obzir treba uzeti kako je monitor tek doša, a takvim modelima je cijena uvijek veća u početku).