Nakon ne baš obećavajućeg početka (na original ati 7.1 driverima igra ide 0.5fps i fale teksture) - pokušao sam sa Omeginim 7.1 i sve radi!
Evo odigra sam 3 partije protiv normal cpu-a i oba 2 puta dobio (normal je btw najlakši).
Igra ima stvarno masu opcija za podešavanje skirmisha, ai-ja i sučelja.
Postoje 3 frakcije, grafika je odlična, ima dosta fora oko gradnje (može se npr graditi tako da se drži shift, odabere građevina i onda povuče linija što ima za posljedicu gradnju stackanih građevina jedna do druge - odlično za uštedu prostora).
Inače igra dosta nalikuje total annihiliationu - jedinice ne govore, samo "zvrdnaju", postoji onaj karakteristični delay od pola sekunde kad daš naredbu dok se jedinica "pokrene".
Postoje pomorske, kopnene i zračne snage s tim da su konstruktori samo jedni (amfibijski) - nema više constructor planea.
Resursi su materija i energija (treba ih imati puuunoo), a tko je igrao TA će biti kao kod kuće s ovakvim ustrojem
Jedinice (barem one relativno low level) su VRLO fragilne, tako da je poanta u broju i kombinaciji jedinica, a ne u šačici kao recimo kod u CoH.
Svaka frakcija posjeduje 3 super-jedinice koje može graditi konstruktor treće razine, dok drugi niže rangirani konstruktori mogu pomagati izgradnji bilo kojeg objekta dok ga je god konstruktor više razine inicirao.
Zoom je luda stvar jer se cijela mapa može odzumirati da se dobije neka vrsta "taktičkog" pregleda za lakšu koordinaciju napada/obrane.
Superjedinice su užasno moćne, ali se grade i masu dugo (neke čak i preko 1 sata!).
Svaka frakcija ima oko 30-40 jedinica + 3 superjedinice (ili građevine).
Tu su stare stvari iz TA poput lansera taktičkih/nuklearnih raketa, proturaketne obrane i dodatak - Štit koji troši puno energije i štiti određeno područje od projektilske i raketne paljbe.
Igra ima ogroman potencijal i mislim da će pravo lice pokazati tek u MP.
Više o igri kasnije
P.S. - Nuklearna je j*backa