View Single Post
Staro 12.02.2007., 20:01   #18
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Sorry, ali taj Super Talent košta kao Kingmax 800MHz (u biti je jeftiniji), a memorija je daleko bolja (kako na stocku, tako i overclockana) i može se ful nafrljiti. Prema tome...(uostalom ja nisam imao potrebe za uštedom, ubadao sam pilu od preko 12kn, moga sam slobodno uzeti i skuplju memoriju - u biti sam htio ubosti CL4, ali ga nije bilo na lageru u vrijeme kada sam ubadao komp, no moram priznati kako me CL5 itekako ugodno iznenadio - memorija je odlična, ima odlične performanse, moguće je postaviti ful ful niske latencije, a može se dobrano naclockati). Sve kad bi Core uzimao 2x1GB za ~1800kn puno više mu se onda isplati uzeti upravo taj CL5 Super Talent naspram 800MHz Kingmaxa (iako ostajem pri tome da mu je 667MHz Kingmax sasvim ok). Mislim da je tvoj ulet neprimjeren - čovjek je naglasio da ima ograničen budget i sukladno tome sam preporučio tu memoriju, i ne znam kakve veze s tim ima memorija koju sam ja sebi kupio - kao što sam rekao, ja sam imao budget od preko 15000kn za komp bez periferije i u njega sam mogo natrpati što god me bilo volja (a svejedno sam uštedio preko 3000kn), bilo to isplativo ili ne (iako je taj Super Talent itekako bio isplativ, budući da po performansama i OC potencijalom ne zaostaje ni za puno skupljim memorijama, tako da ti ni tu komentar ne stoji). Samo sam preporučio čovjeku isplativiju kupovinu, budući da je razlika između Kingmaxa 667MHz i 800MHZ stvarno marginalna (to su praktički iste memorije), jer je napomenuo da ima ograničen budget. Nisam napadao tebe ni tvoj savjet (a očito si to tako protumačio), već samo predložio efikasnije rješenje (o kojem je ustalom bilo raspravljano u nekih 20 threadova na ovom forumu).

I btw. nisma goloruk već Gorluk
gorluk je offline   Reply With Quote