Citiraj:
Autor musso
Luudo haha
Vidio sam na jednoj slici da imas tog rotelicha
Pazi ovu pricu...
Krenem ja prije kojih mjesec dana kupit Rotelov CDplayer serije 06 kod jednog lika.
Lik ima slijedeci setup, taj player, RA06 i KEF iQ5 (mozda 7..) i idem prvo malo poslusati kako mu setup radi prije kupnje playera.
Prije nego mi je upalio setup i otisao jesti ide spika: "setup, poslusaj kako savrseno radi, meni CM1 ne da ima slabo basa nego ga uopce nema, KEF zakon bla bla"
Poslusavsi nekoliko snimaka ispostavilo se da je ovaj setup klasu ispod mojega gdje ja pustam mjuzu preko elite pro zvucne a ne cdplayera!! I stoga sam se predomislio u kupnji playera. Radilo se konkretno o original cd snimci pink floyda - money.
Ne zelim da me se krivo shvati (kako je elite pro usporediv sa playerom), poanta je da ako ljudi uzivaju i u takvom sistemu koji ce mi vrag cdplayer. (mislim da je taj KEF dosta losiji od bowersa pa je zato razlog) Vjerujem da bi dobio jos kvalitetniji sound cd playerom, no ne koliki sam ocekivao da bi bilo vrijedno kupnje.
Tako da jedino to zasad nije u mom sistemu.
|
A slušaj, različiti ljudi imaju različite vizije ono što očekuju od zvuka. Ovde se radi o velikom i malom zvučniku a to ti je kao kruške i jabuke. Nekog privuču mane jednog dok drugi gleda isto kao plus...Vjerovatno ti nemaš problema s prostorom i dubokim basom jer s tim ne dolazi i definicija u paketu pa to gledaš kao plus.

Ja osobno ne mogu živjet s malim zvučnikom jer mi dubine nedostaje i sa samostoječima..i to toliko da sam dodao sub ...kojeg večinom ne primječuješ jer on ne ponavlja ono što su samostoječi sposobni već samo nastavlja gdje oni staju a tu i nema puno muzike osim kad osjetim potrebu poslušat malo orgulje. Tako da se ljudi nerjetko iznenade vide ovo te čuju kad im nešto pustim jer očekuju neki kickbas i 120db na 120hz

a ovo ne služi za to pa djeluje pitomo iako češ nač hrpetinu fundamenta ako znaš šta slušat
A etiketa pitomog se u trenutku izgubi kad gledaš kakav DVD s hrpetinom materijala oko 20-30Hz : CoolRamb
Da se vratim na zvučnik...
Naravno da se može napravit bolja stvar kad iste novce raspodjeliš na manje stvari (čitaj:mali zvučnik) nego više ,no u obranu Kefa (jer ih imam

moram napisat nešto....
S Kefovima Q serije ti ženi,curi,mami ili šta ja znam babi? neče nikad past na pamet da zvučnik iskoriste kao stalak za lončanicu s cviječem kao što če im to past na pamet s normalnim zvučnikom ili malim na stalku. : lol2 :
btw, za razliku zvuka nove serije s prefiksom
i su zaslužni drugi manji drajveri koji s shodno tom i jeftiniji.
Seljački rečeno ...bivši Q4 je ko sadašnji iQ5
Van toga ,komplicirani su to zvučnici koje za moj ukus podnošljivo 'drži za jaja' samo amp ove klase što imam zbog određenih pozitivnih stvari...situacija je bolja s biampingom ali mi je izlaz draže iskoristit za sub...
2btw, sad kad znaš šta koristim kao pojačalo vjerujem da ti je jasnija ona moja šala s početka pojavljivanja ovde 'da sam ja manje više zadovoljan sa svojih 2x100 dok svi imaju ta puno jače komp surr. sisteme'