View Single Post
Staro 12.02.2007., 11:39   #19
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Slažem se sa mišljenjem da je bespotrebno dva puta raditi isto, ali meni kada radim capture preko npr. Pinnacla 10, dobijem isprepletenost slike, tzv. deinterlese. Ne znam na koji način prilikom skidanja materijala sa kamere dobiti materijal bez tih crtica, a treba mi materijal koji kasnije mogu konvertirat u DVD format. Ako netko ima malo volje bio bih mu veoma zahvalan da me prosvjetli na koji način to riješiti prilikom captura ili koji filter koristiti u danom softweru da se riješi ta isprepletenost kada radim DVD file!
Citiraj:
Ja tako radim jer ne znam na koji način riješiti problem tzv. deinterlesa prilikom kodiranja, u raznim softwerima! Te crtice vidiš nakon captura, kada pokreneš taj file, najvidljivije su kod naglih pokreta, npr. ruke. Tako da kada to napravim dobilem file koji mogu kasnije obraditi u nekom od softwera. Nadam se da će netko od kolega imati malo volje pa me prosvjetliti kako riješiti problem duplog kodiranja!
DV codec je LFF (lower field first). U opcijama mpeg2 encodera ostavi interlaced i podesi LFF i to je sva mudrost. Zašto ti smetaju češljevi prilikom obrade/skidanja materijala?

Citiraj:
a što napraviti kad ostaviš interlace-an materijal a interlace se vidi na tv-u? meni se to dogodilo par puta i odonda sam počeo svaki interlace-an video deinterlace-at sa TomsMoComp filterom u GKnotu i to radi super.
Zamijenio si redosljed fieldova. Kako većnapisah, DV codec je LFF. Treba malo proučiti što znače sve one silne opcije u mpeg2 encoderu. Snimi neki brzi sport, iskodiraj ga pravilno interlaced i deinterlaced pa ćeš vidjeti razliku u fluidnosti pokreta.

Dakle sumasumarum: ne raditi deinterlace, klasični TV to voli. Za gledanje na PCju upotri***iti ffdshow za deinterlace u letu. Sad sam se sjetio: ne kužite razliku kako klasični TV prikazuje sliku, a kako PC monitor.....ali da ne dužim, za capture sa DV kamere je redoslijed LFF, a capture sa TV kartice ili analogne kamere je TFF.
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je online   Reply With Quote