View Single Post
Staro 12.02.2007., 00:06   #22
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor morph Pregled postova
Ako su ovi podaci tocni, onda 24'' sa takvom matricom niti ne postoji
Takve matrice su nedavno napravljene i jedan od prvih monitora koji će ih koristiti je 24" NEC 2490WUXi. Nažalost taj model je namijenjen samo američkom tržištu (možda i azijskom, to ne znam, no za Europu sigurno nije). Hoće li se to u budućnosti promijeniti - ne znam, no ove i sljedeće godine na tržištu će se pjaviti nekoliko 24" monitora baziranih na S-IPS matrici (no neka nitko ne očekuje da će u skorije vrijeme moći ubosti takav monitor - trebat će se fino načekati).

Kad smo već kod većih dijagonala i NEC monitora, ovih dana na tržištu se pojavio novi 26" NEC model - NEC 2690WUXi. To je odličan S-IPS monitor koji ima 92% color gamut (usporedbe radi - za razliku od 72% kod ostalih modela iz xx90UXi linije, odnosno ostalih LCD monitora), te koristi 12-bit LUT i općenito spada u samu kremu vrhunskih monitora. U Hrvatskoj košta 9660kn (bez PDV-a, znači nekih 12k kuna), što u biti i nije toliko puno s obzirom na to što taj monitor nudi, a pogotovo s obzirom na cijene drugih modela iz NEC xx90UXi linije (npr. 21" NEC 2190UXi košta 8658kn (bez PDV-a).
gorluk je offline   Reply With Quote