View Single Post
Staro 11.02.2007., 18:25   #15
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Ne, ne, hoću wide min20''

gledao sam taj 207FWP i onaj FujitsuSiemens i 226BW u Metrou
koštaju iste pare a FS je još veći no oba su TN a ja bi ako je moguće izbjegao tu matricu.
Nadao sam se da je 207FWP PVA ali kad sam vidio 5ns znam da je TN

Mislim jedino ako razlika u prikazu boja i kontrasta nije toliko velika.

Gledao sam NEC GX2 ali on mi je full preskup no slika je odlična.
Dell 2007WFP koristi S-IPS matricu (LG.Philips LM201W01) i S-PVA matricu (Samsung LTM201M1), a ne TN (slična je i situacija kod 2007FP modela - S-IPS je LG.Philips LM201U05), a S-PVA je Samsung LTM201U1). Ti modeli nikad nisu koristili TN matricu.

Problem kod tih modela je taj panel lottery, budući da ne znaš koji model uzimaš Idealno bi naravno bilo uzezi S-IPS verziju jer je dosta bolja od S-PVA, ali ja bih ti ionako preporučio neki drugi monitor, ti Dellovi stvarno nisu ništa posebno. Ne znam, ja mislim da se definitivno isplati iskeširati nešto više love za 20" NEC 20WGX2 - ako ikako možeš uzmi taj model. Monitor je ipak dugoročna investicija - lako ti može proći nekoliko konfiguracija na istom monitoru, a s druge strane to je ipak komponenta s kojom si svo vrijeme korištenja računala u direktnom kontaktu i moje mišljenje je da se za monitor stvarno isplati istegnuti (ne želim ovdje započeti nikakav flame - jasno mi je da si svatko ne može priuštiti monitor od 4000-4500kn, govrim općenito).

Wolverine, ne bih htio da ovo krivo shvatiš (niti mogu suditi o tvojim mogućnostima i budgetu) - samo ću iznijeti svoje mišljenje: imaš napajanje i karticu koje si platio zajedno preko 3000kn (barem toliko dođu u dućanima - PSU oko 900-1000kn, a GPU preko 2000kn), a i jedno i drugo ćeš promijeniti najkasnije za 3 godine (karticu vjerujem i dosta prije), dok će ti monitor poput NEC 20WGX2 služiti i preko 5 god., tako da je to ipak dugoročnija investicija. Naravno, na kraju ćeš sam odlučiti, samo sam htio podijeliti moje stajalište. IMHO taj monitor definitivno vrijedi tih 1000kn više od Della, i stvarno je daleko bolji.

edit: sorry, nisam skužio da govoriš o jeftinijem Dell modelu 207 - taj monitor ti niako ne bih preporučio, možda ti se tih 100€ naspram 2007 čini kao ušteda, ali na duge staze to nije, monitor je stvarno dosta slabiji od 2007 (od S-PVA, a o S-IPS da i ne pričamo). Ako baš mora biti Dell, onda uzmi barem 2007WFP i to S-IPS obavezno (razlika između te i S-PVA verzije je stvarno primjetna), iako i dalje stoji ono što sam prethodno savjetovao.
gorluk je offline   Reply With Quote