View Single Post
Staro 11.02.2007., 11:43   #21
frANZi
Dr. Gonzo
Moj komp

frANZi's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor LordNitro Pregled postova
Oprosti, ali to nije tako... Čak ni otprilike. Pa što si ti radio te 4 godine?

Za savladati sintaksu PHP-a su dovoljna dva popodneva. (Ako znaš nešto c-a, još je lakše, ako znaš nešto pearla na konju si ) Funkcije su druga stvar i nitko ih vjerojatno nezna sve napamet ( štoviše, siguran sam ) . Osnove funkcije se vrlo brzo nauče u samome radu s PHP-om, a ako ikada zatrebaš određenu funkciju, lako ih je pročitati u php manualu.
U jednom dijelu se slažem, ali naučiti PHP nije samo naučiti sintaksu. Trebaš proći kroz razne situacije, probleme i zadatke da bi stekao iskustvo koje će ti pomoći u daljnjem napretku te rješavanju problema i zadataka. Možda sam se onom rečenicom malo nespretno izrazio, ali nikako nisam mislio da učim sintaksu i/ili funkcije. U konačnici, kroz cijeli život učimo.

Svi se slažemo u jednom, a to je da su HTML i CSS osnovni, primarni elementi web dizajna koji se moraju temeljito savladati.

Što se tiče Dreamweavera, slažem se gorlukom. Ja ga najviše koristim u "code" načinu rada, tu i tamo zavirim pod "design", koji uvelike može pogriješiti u prikazu. Također, sadrži puno automatskih funkcija koje nekad znaju zasmetati, čak i zbuniti dizajnera. Dakle, kao što je gorluk naveo, ispočetka bi bilo dobro koristiti HTML Kit ili bilo koji program slične namjene - bojanje koda.
frANZi je offline   Reply With Quote