uff sto se tice telefonije nisam mislio nista naprednije od onoga sto sad korisste niti od naseg obicnog glupog fixnog telefona ali samo da imaju BEZICNE slusalice jer sa zicom i jos ono sto ja na galaktici ko iz 2.svjetskog rata neka monstrumski ogromna slusalica stbarno suks i da nikada nikakvu "povezanu telefoniju" nisam spominjao sredili su ih Cylonci s virusima kojima su sredili nove i sve umrezene kompove,,,,,, ovo sto je u galaktici bilo staro nisu mogli i njihove nove Vipere su pomeli ali ne i stare sve to nema veze sa telefonima i njihovim glupim zicanim slusalicama bez kojih mogu sa bezicinma sve isto sto i sa zicanima samo malo puno lakse,,,,,,, heh
a to sto su dobili nagradu za meduljudske odnose heh,,,,,,, kako kome ali meduljudski odsnoi i sranja sa bili kojom vjerom mi se gade u SCI-FI jer kad petljaju SCI-FI i meduljudske odnose dobije se samo jos jedna sapunica jedino sa se radnja odvija u svemiru,,,,,,,,
sto se tice dobre SCI-FI serije gdje je bilo i emocija i svega,,,,, ako se tko sjeca svemirskih marinaca to sam gledao davnih dana dok sam bio klinac bilo na je na HRT,,,, (kvalitetno mozda i ne bas previse osim sto ga se slabo sjecam svega kriteriji su mi bil idrugaciji u to vrijeme)
anyway nisam rekao da je BSG los samo da mora biti jos puno realniji s obzirom na tu svoju retardiranu zaostalost,,,,, lakse je STu sve njegove mane oprostiti zato sto je 24. stoljece i vise od teskog nagadanja nego BSGu koji ima sto.... 1,2 stvari naprednije od nas sada i 10 koje smo mi davnih dana zaboravili + sav neki zbunjeni neobjasnjeni ustroj broda,,,, misterijozno pojavljivanje nekih cylonaca kao da su duhovi.... da ne govorim o previse cudnovatoj evoluciji TOSTERA za koje je tesko pomisliti da su sredili ove ljudske primjerke Cylonaca jer to su full obicni roboti s programom i sada izgledaju i ponasaju se kao programirani usisavaci a ne kao neki androidi koji su nadisli svoj originalni program...... 40 godina slozili sve one silne brodove i fightere..... i osmislili programirali slozili sve ljudske primjerke Cylonaca ubacili ih tako duboko u vojsku i ostale "organe" vlasti po kolonijama,,,, mozda jesu roboti i mogu raditi 24/7 ali 40 godina za sve to je premalo,,,,,
i jos sada sto se desava kad su ih Cylonci nasli na onoj novoj Caprci pa galaktiga i Pgasus bejeze bez manje vise ikakve posade pa pokusaju par puta s napdima koji neuspjevaju pa onda jos jedan zadnji napad i boom zamisli dolje i pokret otpora proradi i ovi napadi upale sve savrseno sve 5,,,, realnosti sve manje i manje sapunice sve vise i vise,,,,,, svaku dobru seriju sada na isti nacin zahe**