View Single Post
Staro 11.02.2007., 01:01   #20
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor LordNitro Pregled postova
Što se aplikacija tiče, dreamweaver je jako zgodan i definitivno pomaže i ubrzava proces pisanja koda. Zgodan programčić kojim se ja služim, a ujedno je freeware je context ( http://www.context.cx/ ). Ima highlatere za sve jezike pa isto dosta pomaže.
Ja bih stvarno početniku preporučio da se kloni Dreamweavera - jako puno puta sam svjedočio kako je iz toga izašlo više štete nego koristi, te su kasnije morali ponovo "učiti" određene stvari, što im je naravno bilo puno teže nego da su odmah počeli raditi "pravilno", budući da su se neke stvari zabetonirale i trebalo je dosta vremena da razbiju loše navike.

Za sami početak bi najbolje bilo koristiti neki tekst editor s bojanjem koda, ili HTML Kit, te sav HTML i CSS raditi "pješke". Također bih prije svakog prljanja ruku kodom preporučio da se prvgo pozabavi teorijskim dijelom (ne mislim tu na tagove, pravila itd., već sami koncept web stranica, standarda, odvajanja forme i sadržaja itd.), pregleda dosta stranica koje su napisane po standardima i koje koriste tableless layout (jedna od najvećih pogreški koje se mogu raditi je korištenje tablica za layout, odnosno za bilo što drugo osim tabličnih podataka). Sam goli HTML je u biti pljuga, treba zapamtiti svega nekoliko tagova i fora, tako da bi početniku IMHO najvažnije bilo da nauči osnove HTML-a i pisanja čistog i smislenog koda, a zatim da fokus prebaci na CSS.
gorluk je offline   Reply With Quote