moram priznat da se ne sjećam preusmjerenja energije u bsg-u, podsjeti me malo. gledam pun kufer sf serija istovremeno tak da se gubim polako.

ajd, vremenski gledano što se medicine tiče, ok, može proć. al kolko ja znam, u star treku energiju i dalje prenose vodovima, ne potprostorno. i onda naleti neki svemirski gedžo, razvali pol voyagera, al energija se i dalje uspješno prenosi. par tipki se stisne, i struja ide bogtepita kuda. al dođe do odredišta. fakat gledam star trek, i to su stvari na koje se moraš naviknut, kao i na to da njih pet uvijek ide u frku, ostatak posade nikad, osim jadnika koji ode pa naravno i zgine.

BSG mi je realniji čisto zato što je u tehnološkom razvoju puno bliže sadašnjoj zemlji. meci a ne laseri, viperi imaju raketne motore a ne warp, doktori operiraju skalpelom... mada ima i stvari u bsg kaj me isto iritiraju, pogotovo kad počnu nekaj apstraktno filozofski laprdat. mislim, ja ću popizdit ak do kraja serije ne objasne te cylon spike s bogovima i pet nepoznatih cylona.