1.) razlika je u mnogocemu a najvaznije: veci taktovi su ddr2 memorije pa je samim time i ona bolja; razlikuje se od ddr1 memorije po broju pinova (kontakata); ddr2 je memorija sadasnjosti i buducnosti (relativno kratko gledano) dok ddr1 odlazi u zaborav.
2.) kod MB i MHz je situacija kompliciranija: sve ovisi o tome koju ces aplikaciju koristit. npr. nekima vise pase vise memorije nego veca brzina ali postoji i obratna situacija. u tvom slucaju ne mozes uopce koristiti ddr2 memoriju u kompu. dakle vise je bolje.
3.) ovo sto ti kazes da imas ddr400 to ti je efektivan takt memorije. da pojasnim: ddr radi na 200MHz osnovno ali u svakom od tih 200 osnovnih prenese dvaput vise podataka (otud i naziv Double Data Rate). znaci rade na 400MHz efektivno. i jos jedna stvar: gledo si na krivi dio na kolko ti radi memorija: trebas u everestu otic na lijevoj strani pod stavku maticna ploca i tamo pod "informacijama o memorijskoj sabirnici" procitat osnovnu i efektivnu frekvenciju (ono sto sam objasnio maloprije, da te ne zbune dva broja).
eto nadam se da sam pomogo.
edit: vuco me preteko dok sam piso.