View Single Post
Staro 10.02.2007., 16:20   #1
KLOhN
KLOhNing xprt

KLOhN's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Exclamation Gašenje kompjutera

Ovako, već sam uzeo malo vremena i potrazio po forumu gašenje kompova i sl. i nitko nije imao slican problem kao ovaj.

Dakle, prije otprilike tjedan, dva dok sam radio nista posebno na kompu pocele su se pojavljivati smetnje monitorima (da imam dva monitora spojena na komp). Smetnje su bile kao kad ne televiziji nestaje digitalni signal, dakle cudne pravokutne linije i pravci svakakvih boja. Odmah sam pomislia da je nesto sa strujom i ili napajanjem... al evo jos cudnija stvar nekoliko dana nakon toga; Komp se počea gasiti.
Nista posebno nebi radia, on se samo odjedanput ugasi (nikakav shutdown ili nesto slicno). Nakon sta bi se ugasia blica bi mu zeleni led indikator (od power-a) i kad bi stiska power tipku ne bi se zelia upaliti. Tek bi se opet tia upaliti kad bi mu ugasia iza napajanje i ponovno upalia. Al opet smetnje se pojave i gasi se i tako opet i opet.

Ovo je konf:
AMD64,3500+, socket 939
maticna MSI NEO2-Platinum
Kingmax TinyBGATM DIMM 4x 512MB DDR 466MHz Colour chips module
VGA AGP SAPPHIRE ATI Radeon 9800PRO 256 bit, 128 MB,
HDD Maxtor 6B250S0, S-ATA150, 250 GB/16MB/7200rpm
HDD Seagate 80gb ide
DVD+RW/-RW Pioneer DVR-108, Dual Layer
DVD Rom LG
Napajanje Antec SmartPower 350W max 330W

Komp je star 2 godine neke komponente manje od godinu...

Jos jedna mozda presudna informacija. Prije otpr.pola godine kupio sam UPS CentraLion (C-Lion) Blazer 1000VA. Da li je mozda on krivac i sto bi jos moglo biti. Sljedece sto cu provati je spojiti kuciste odmah na uticnicu i tako ga drzati par dana...
pozdrav

P.S.
Overclockom se ne bavim i nikad nisam...
KLOhN je offline   Reply With Quote