View Single Post
Staro 10.02.2007., 11:15   #25
iggyone
u borbi protiv sna
Moj komp

iggyone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Ozy Pregled postova
Uzmi ti onda fino ovo :
http://links.hr/index.php?naziv=Hlad...kl=050.909.080
i ovo :
http://links.hr/index.php?naziv=Vent...kl=050.908.089

Temp. chipseta je tako i označena a ako je nema u Everestu onda nema senzor ploča,što mi je dosta čudno,ili je neki drugi wtf razlog...

Evo,ovim budžetom to pokriješ i mislim da ti je to najjednostavnije. A ovisno o tome gdje ti je taj 80mm uvlakač,tj. ako piri na NB;onda možeš i samo pasivno Zalman 47J ili lepeza (NBF47,ako se da montirati naravno...).
Upravo ove 2 stvarčice sam i mislio uzeti (za tu lovu) kaj si stavio.

Ma skinuo sam najnoviju verziju everesta i on mi samo javlja temperature:
Matična ploča; CPU; CPU dioda i temp. harda. To je to. Možda da probam instalirati speedfan, ak bi on uspio pročitati neku temp?

Ali svejedno, mislim da je najbolja metoda očitavanja prstom. :clap:
A prst kaže da je vruće, da j***no zuji i da nije previše učinkovit. A za 80 kuna mislim da bi mogo ok proć. Jedino kaj me još muči je kaj ima 3 tipa tih Sharkoona. Ima onaj P (=power), M (=midrange) i L (=low noise), odnosno se vrte na 6200RPM; 5000RPM i zadnji na 3000RPM. Kojeg od ta 3 uzeti? Mislim, ovaj P na 6,2kRPM mi zvuči malo preveč...a i ovaj na 5kRPM je malo puno. Nekak mi se čini da je 3000RPM sasvim dovoljno, a samim time i najtiše.

Jedino kaj mi još pada napamet je isti taj hladnjak, ali da disk u kućištu spustim tolko da dodam još jedan 80mm cooler koji bi stavio na sam kraj harda tak da direktno puše po tom hladnjaku....ma u biti to budem prvo i probao. Imam taman jednog doma samo za istestirati, a ak to valja, onda ovog 40mm nebum ni stavljo, odnosno još mi je sinulo, da bi mogel uzeti onog kaj se vrti na 5kRPM i spojit ga prek potenciometra FanMate-2, kaj bi me došlo još 25kn...hm...neznam...: hitthewa :confused:

Jedino kaj me brine jel mi to isplativo kaj se tišine tiče. A ak bude temp veća i par °C nebum se ljutil.

Asrock B550M Pro4
AMD Ryzen 5600 @ Thermalright Assassin King 120SE
2×8GB Corsair DDR4 CL16 3600MHz
Powercolor Red Devil 6700 XT 12GB
Kingston KC3000 SSD 512GB + Kingston NV2 SSD 2TB
LG DVD-RW
Corsair RM750e
Dell S2716HN
Fractal Design Define Mini
mouse&keyboard Logitech vulgaris
Predzadnja trgovina | Zadnja trgovina
iggyone je offline   Reply With Quote