Nemam zbilja volje raspravljati o svemu ovome.
No...
Herr Hribar moze dobiti 17 kipicha od salmonele. Ali njegov zadnji
mega uradak je za mene nista drugo do filmski mediokritet.
Zemlja koja nije vidjela konzistentan domaci film u skoro 15 godina nema ni mjerila za procjenu. Kad se pojavi nesto iole koherentije u smislu cjelovitosti odma ga prozivaju cudom. Sterilni nezivotni dijalozi, simptomaticni za noviji od stoljeca 7-mog aka ZNA SE film. Dualnost dialoga = nepostojeca. A o tehnickim dometima tog filma i fotografiji bolje je ne pricati = teski prosjek (ako i toliko)
No njemu kao ni mnogim njegovim kolegama mediokritetima nije tesko cuclati sve moguce drzavne subvencije i bacati novac u kojekave "vrhunske serije" koje se najavljuju kao cuda a kasnije se bas nitko s njima ne hvali. To je jedan parazitski mentalitet koji je navikao ovisiti o pipi drzave, sa nula posto inovativnosti u pronalazenju novaca. Cini se ADU i HR film ima unikatno shvacanje rijeci produkcija. Pogledao sam sad popis ljudi, mogu reci, da dosta njih nije bas u velebnim financ sferama pa shvacam zasto im se ovo svidja. Sva ta putovanja kostaju, znam ja to drage kolege, ali biti parazit, puno je gore od toga.
Primjera radi. Nema koji tjedan da mi prijatelj preko bare salje mail - koji sam odma slao svima - u kojem se citava katedra hvali njihovim prijateljem Mike-om. Mike je CITAJ OVO >>>> za
5900$ snimio kompletan SF film koji je odavno u distibuciji.
Sve uracunato... logistika, efekti = svi troskovi !
The Awakening
Nemogu naci prvi link iz mail-a, ali dole nize u tekstu je opis
svih troskova
Istina, SF kuruza, bas kakve voli Zond gledati dok jede stare Kumarice pred TV-om. Ali svejedno, Mike je pokazao sto znaci produkcija kad se nesto hoce. Film je izdan nedavno i na DVD-u i pokrio ulozeno vec ohoho.
Sto bi nas Herr Hribar i njegova ekipa sa tim novcima bio sposoban uciniti? Mozda jedan domjenak za promociju filma sastaviti.
Necu dalje da ostanem uljudan.