View Single Post
Staro 08.02.2007., 09:52   #1
Dac
Premium
Moj komp

Dac's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ima li tko SoundStorm

aka nVidijin APU onboard i da je zadovoljan kako radi?

dakle ja ga imam na Asus A7N8X-E Deluxe ploči. prvi put kad sam probao spojiti receiver preko koaksijalnog s/pdifa radilo je par minuta pa počelo raditi probleme, krckanje, prekidanje, preskakanje. nisam se puno živcirao oko toga jer sam još imao Terratec Aureon Fun, pa sam jednostavno disejblao o/b zvuk i na njega za boravio. da, najslabiji Terratecov model i nije nešto, ali trebao sam samo s/pdif za mjuzu i filmove a to je odrađivala savršeno dobro: goood :

sad sam pokušavao dobiti dts audio preko te kartice, al jok. ne može se dobiti bit-perfect, ni sa kojim playerom, pluginom ili postavkam drivera pa sam se vratio na SoundStorm probati. i dobio sam višekanalni zvuk ali u Dolby Digital formatu što me i nije toliko razočaralo jer sam to i očekivao, bar je sve kak treba po kanalima. i usput sam skužio da je taj DD Live fora stvar i za mjuzu (poduplat kanale na zadnje) i za igre, nije loše ali opet problemi: poslije par minuta počne krckanje kao i prije, ili recimo lijevi kanal počne kasniti za desnim sve dok se nešto ne promijeni u driverima, označim ili odznačim DD recimo. probao sa originalnim i zadnjim nVidjinim driverima pa je isto. našao sam na par mjesta da se APU čip hoće pregrijati pa sam nakeljio 2 mala pasivna hladnjaka za memoriju što sam dobio sa Zalmanom VF-700. nisam siguran jel to pomaže al čip je dosta vruć bio... da probam sa pravim northbridge hladnjakom?

dakle ima li kakvih savjeta? postoji neka verzija drivera s kojom to hoće raditi kak treba? vrijedi li se uopće truditi ili je najbolje da ga opet zaboravim?
Dac je offline   Reply With Quote