View Single Post
Staro 06.02.2007., 13:30   #60
robee
Premium
Moj komp

robee's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor crn Pregled postova
Nije stvar u kabelima... kad spojiš zvučnu karticu digitalno tada vanjski uređaj (u tvom slučaju hardware ugrađen u sub) dekodira signal a kad je spojiš analogno onda zvučna kartica dekodira signal (pogledaj još jednom sheme spajanja u vodiču). Koja varijanta će biti bolja ovisi o kvaliteti hardwarea ali u pravilu (osim kod nekih profesionalnih zvučnih kartica) uvijek su bolji (kvalitetniji) vanjski uređaji. U tvom slučaju pošto su to sve proizvodi za PC mislim da ti je svejedno kako ćeš ih povezati ali isprobaj pa vidi ima li razlike... što se tiče chicha ne vjerujem da ćeš primjetiti razliku ali ako nije neka razlika u cijeni uzmi pozlaćeni
definitivno se NE mogu sloziti da kabeli nisu vazni !! ako se radi o manje zahtjevnom korisniku, postoji mogucnost da on ne primjeti razliku, ali ljudi koji se duze bave glazbom i hi-fi - jem, osjete razliku !!ako imate neku jeftiniju zv. kart....ne vrijedi stavljati skuplji i kvalitetniji kabel, no recimo ako se koristi e-mu 0404 (usput, koja je cijenom vrlo povoljna..cca 750kn) isplati se uzeti kvalitetniji kabel (cca 100-300kn) ja sam malo isprobavao i mogu reci da mi se zvuk kada ga saljem sa SPDIF-a mbo-a na av receiver DENON nimalo ne svidja....za razliku od toga ako spojim analogno sa mbo na av rec...zvuk je puno topliji i slusljiviji...e sada treba nabaviti emu 0404 pa vidjeti kontam da bi to trebalo jako dobro raditi !
robee je offline   Reply With Quote