View Single Post
Staro 05.02.2007., 16:36   #1
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
DTS, Dolby Digital na Z-5500 ne radi

Nakon malo druženja sa digitalnim zvukom (Nov sam u ovom području), surround sustavom naišao sam na neke probleme.

A to su nemogučnost DTSa i Dolby Digitala na zvučnicima.

Sastav je sljedeći:

Zvučna X-Fi Extreme Music koja je spojena sa Z-5500 preko coaxialnog i običnog 3,5mm kabla (dakle digitalno i analogno)

Evo jedna slika da vidite kako se može na LCDu od zvučnika podesit ulaz i efekti (Direct je analogno).

Opcije kod zvučne su sljedeće:

Sampling rate je 48kHz (prije je bio 96).

Ove dvije slike pokazuju da DD i DTS dekodira dekoder od zvučnika

Na control centru od zvučnika bi trebalo pisati ako je DTS upaljen i isto to vrijedi za DD, ali oni se meni nisu nikad upalili.
Prije sam filmove gledao sa Power DVDom 5 koji nije imao pola opcija za zvuk pa sam nabavio verziju 7 koja ima sve i svašta.

Kad je postavljeno na SPDIF Output Mode se nemože mjenjati

A kad je postavljeno na 6 zvučnika onda mogu birat Output Mode koji sam stavio na Neo:6 a to je zapravo DTS.

Prema prvoj slici ako film podržava DTS trebao bi mi pisati da radi na control centru.

Kad su mi zvučnici spojeni digitalno od efekata imam samo Stereo, Stereo X2, PLII Movie i Music, a analogno imam isto + 6ch.

Tko zna što moram napravit da mi na control centru od zvučnika piše DTS i Digital?

Čitao sam i tražio po netu ali bez rezultata.

Tko riješi ima pivu

Crn, Syss, ostali?

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote